målarmåndag -

Under över alla under - den senaste veckan har jag målat bara för målandets skull. Jag har inte haft några deadlines att passa, utan jag målade bara för att jag ville. Eftersom målarlusten har varit borta länge (igen), så uppskattar jag det väldigt mycket, så länge det nu varar. Och eftersom det kan bli en utställning framöver, så är det väldigt bra om jag faktiskt kan få klart lite fler tavlor, för en utställning utan tavlor är en ganska tafflig utställning. Jag har länge haft en tanke på att måla över redan existerande tavlor (inga fina tavlor, bara halvtaskig hötorgskonst och kopior), ram och allt, och i somras fick jag ett par gamla tavlor av Mirja. Dom har bara stått väldigt länge, i väntan på att jag ska få tummen ur och köpa vävlim (som jag tänkte limma på ett första collagelager med), sedan väntade dom på att jag skulle få tummen ur och täcka dom med papper, och när det väl var gjort, så började jag måla ganska på en gång.
 
  
Den översta känns inte riktigt klar, det gör däremot den nedre, mer eller mindre. Jag gillar verkligen hur det blev när jag lät ramen också vara en del av motivet! Nu gäller det bara att få tag på fler tavlor att måla över, jag skulle vilja ha både större och mindre (dom här är ca 50x70 cm). Vanlig duk har jag några stycken stående, dom borde jag också sätta igång med, men att måla över tavlor såhär var mycket roligare än att måla på duk.
 
En helt annan sak: Jag har gått tillbaka i bloggarkivet och fixat lite kategorier som saknas (jag har åtskilliga kvar att fixa, men några är åtgärdade i alla fall), och kom tillbaka till inlägg från i somras. Oj, vilken sommarlängtan jag drabbades av! Grönt gräs, gröna träd, blommande pelargoner, värme, balkongdörren som stod öppen både natt och dag... Fy sjutton för vinter!
 
 

Kommentera här: