summer rolls och loppislycka

Idag är det sex dagar utan sötsaker, om jag räknar rätt, och det flyter på hur bra som helst. Dessutom försöker jag att äta riktigt bra mat, för att ge kroppen bästa möjliga chans, så jag förhoppningsvis slipper blodsockerdippar och sötsug. Idag blir det summer rolls till lunch, jag hade tänkt äta det i torsdags, men bättre sent än aldrig:
 
Inuti är det sojafärs, vitkål, vårlök, glasnudlar, vitlök, ostronsås och japansk soja, och salt och citronpeppar. Så har jag en färdig coleslaw-mix och sweetchilisås till. Borde funka bra!
 
Jag var in på flata en sväng på förmiddagen, planen var en snabb kik på ett par loppisar som höll till i samma kvarter. På den första var det verkligen en snabb kik, jag kom därifrån med bestick i den serie jag samlar på, och en kruka. På den andra loppisen, så blev jag kvar en timme... Kommer ni ihåg att jag drömmer om en vintagebutik nån gång i livet? Jag hittade massor av vintagekläder, för 10 kr/styck, klänningar, dräkter, blusar, skor, en yllejacka, en brudklänning, allt från 40-80-tal, helt fantastiskt! Lite smycken hittade jag också, men dom tror jag att jag behåller själv, för tillfället i alla fall. Det verkar som om universum håller med om att jag borde sälja vintagekläder!
 
Ett gäng örhängen och ett armband. Jag håller på att titta på Bones igen, från säsong 1, och avundas dr Brennan's fantastiska smycken - en del av dom här örhängena känns som nåt hon skulle använda!
 
Jag hittade några saker där också, ramarna, och den randiga knoppsaken (som är en spegel), och en läderask som skymtar i höger kant köpte jag på samma loppis som jag hittade kläderna, den större krukan och en del a besticken är från den första loppisen, och resten, raklådan, stringhyllan i mässing, resten av besticken och den mindre krukan hittade jag på kvällsloppisen i Hammerdal. Om man bortser från alla kläderna jag köpte, så märks det faktiskt att jag börjar bli mätt på loppis - det är svårare och svårare att hitta sånt jag vill ha!
 

Kommentera här: