fina fynd del fyra

Jag kom just hem från Hammerdal, jag var in på Kvarnen, och på ett par loppisar till - en miniloppisrunda, helt enkelt. På Kvarnen har dom halva priset på allt, och jag hoppades på att några böcker jag kikat på förut skulle finnas kvar (det gjorde dom inte). Jag var in på ett par loppisar till (jag har aldrig varit på nån av dom förut), och där hittade jag just dom böckerna (fastän lite dyrare), och några saker till. Jag hittade mycket fint, men dels kändes jag snål (priserna låg lite högre än "normala" loppispriser), dels är det väldigt lite saker jag är i behov av, och ännu mindre saker som jag får plats med. Jag köpte en fin väggljusstake i mässing, den kräver ingen större yta, och formen var väldigt trevlig.
 
Fast jag skulle ju visa sista delen av min loppisfyndsföljetong. Dels är det grejerna från auktionen i onsdags, dels är det grejer jag fått från Mirja.
 
Jag köpte lampan för 40 kr, och glasskålen, vasen och pyrexskålen kostade 40-50 kr (tillsammans med en pajform och en tårtkupa, som jag båda gett bort). Lampan är väldigt 80-tal i färgen, men jag gillar formen, och tror att den blir fin när den lyser.
 
Från Mirja kom en blandad kompott.
 
Ett metallfat, med samma hjärtdekor som besticken jag letar efter, en ljusstake för tunna ljus, en soppslev och en bjällra.
 
En keramikkruka i modell kittel, och en porslinsfågel som ska kläs med silkespapper.
 
En vägglampa som ska upp i övre hallen (jag köpte en lampa på Ikea förut, bara för att jag behövde en, men jag blev inte nöjd med den - den här blir mycket bättre) och tre ramar i vitt och guld/mässing. Eller ja, jag bestämde att det är mässing, för det är finare än guld. ^_^
 
På onsdag är det auktion igen, den sista för i år, och det är en hel del saker som intresserar mig. Men dels, så har jag fortfarande ont om plats, så "pryttlar" försöker jag undvika, dels så är risken stor att dom kommer att ropa upp priserna som dom gjorde sist, och jag är inte beredd att betala hur mycket som helst, även för en sak jag gärna vill ha. Det är en sekretär och fyra stolar som jag gärna kommer hem med, men vi får väl se...
 

Kommentera här: