städa och fixa

Ni kan inte ha missat mitt sortera-och-organisera-och-städa-bort-ryck som jag haft på senaste tiden, jag har skrivit om det på bloggen, och här hemma syns det också spår av det (fast jag vet inte om så många skulle se skillnad, jag har sällan besök, jag tror inte att folk skulle lägga märke till dom finare nyanserna, för det är så många nyanser sedan dom var hit). Det är tur att det inte är mitt första ryck av det här slaget, för jag tycker om att kunna vända mig till böcker och filmer för inspiration. Eftersom jag har köpstopp på böcker (och filmer, jag har alldeles för många osedda), så måste jag nöja mig med vad som står i bokhyllan (och på bibblan, fast jag har mer än bibblan inom "mina" ämnen). Jag hittade bland annat dom här böckerna, även om jag har mer - främst då vintageböcker om hemskötsel och sånt, men dom är lite väl ambitiösa...
 
 
"Städa" och "Stöka" av Estrid Bengtsdotter är två sidor av samma mynt, först Städa, som handlar om precis vad det låter som, och sen Stöka, som handlar om att skörda belöningen av att ha ett städat och välskött hem.
 
"Vardagslyx" av Karina Ericsson Wärn har lite fix och städ, men mycket av guldkanten på vardagen.
 
"At home with madame Chic" av Jennifer L. Scott är fortsättningen på "Lessons from madame Chic", som handlar om hur man anammar fransyskornas knep för att vara sådär chic, utan att verka anstränga sig. At home... fortsätter på samma tema, fast nu handlar det om hemmet.
 
"Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston har jag redan tipsat om, den tipsar om hur du rensar ut onödigt stök i hemmet, i bilen, i handväskan...
 
"Rita's tips for Domestic Bliss" av Rita Konig är fylld med tips och tankar på hur man får sitt hem välskött och hemtrevligt.
 
Det som alla dom här böckerna har gemensamt, är att dom får det att verka roligt att sköta om sitt hem, att det inte bara är ett tråkigt måste. Dom är inspirerande, och får till och med en slarver som mig att längta efter att städa och ordna och greja här hemma. Tyvärr har dom inte lyckats med att få mig att omfatta golvskötseln med samma känsla av längt och inspiration, dammsugning är fortfarande det tråkigaste jag vet. Nån som har tips på hur jag kan förändra det?
 
 

Kommentera här: