om att bli oskyldigt anklagad

Det här hade jag inte tänkt berätta för folk utanför den närmaste kretsen, men nu har historien kommit till ett sånt slut, att jag måste. Jag har blivit fruktansvärt illa behandlad av människor som ska värna om andra, som ska ställa upp för utsatta, men som nu istället har betett sig värre än den värsta mobbare.
 
Historien i korthet:
 
För två månader sedan, så blev jag anklagad för stöld på jobbet, ordföranden i Ströms Rödakorskrets, plus en annan medlem i styrelsen, satt och anklagade mig för att ljuga och att stjäla, dom sa att det var ingen mening att jag sa nånting, för allt jag sa var fabrikationer och lögner. Jag blev kallad för lögnare och psykopat. Jag fick höra att dom dessutom trodde att jag hade stulit pengar ur kassan i somras. Jag förnekade förstås båda delarna, jag har varken stulit nu, eller tidigare. Ordföranden tog mina jobbnycklar, så jag hade inte längre möjlighet att komma in på Röda Korset om inte någon annan kom dit innan mig. Den andra personen med nyckel till kassaskåpet fick däremot behålla sin jobbnyckel.
 
Jag gick hem den dagen, jag ringde facket, arbetsförmedlingen, polisen och RK centralt, och berättade min historia, och hur jag blivit behandlad av min arbetsledare. Sedan ringde jag på sjukan, och har varit sjukskriven sedan den dagen. Varje gång jag varit i kontakt med ordföranden, så frågar han om jag vill säga upp mig, och jag svarar nej. Jag vill ju jobba kvar, men jag vill inte jobba med dessa två som kränkte mig så.
 
I början av veckan fick jag veta att polisens utredning av stölden lagts ner, i brist på bevis.
 
Idag fick jag brev från Röda Korset, där jag varslades om uppsägning, från och med 1 juni är jag utan jobb, orsaken är "bristande förtroende för mig som arbetstagare". Detta brevet skrevs av ordförande, samma ordförande som många gånger har sagt att han aldrig skulle avskeda en som är sjukskriven.
 
Rent lagligt är jag oskyldig, tills jag bevisats skyldig, och i och med att utredningen lagts ner i brist på bevis, så finns det alltså inget som pekar på att jag är skyldig, vilket får "bristande förtroende" att låta som att dom fortfarande anklagar mig för att ha stulit, trots att inte det finns minsta bevis.
 
Rent faktamässigt, så är jag också oskyldig. Jag trivdes väldigt bra på Röda Korset, jag skulle aldrig riskera det jobbet genom att stjäla. Jag vet att jag är oskyldig, min familj vet att jag är oskyldig, likaså mina vänner, och alla andra som spelar roll.
 
Nu har jag berättat min historia i korthet, nu vet ni vad som har hänt på jobbet, nu vet ni varför jag är sjukskriven, och nu vet ni varför jag inte kommer tillbaka på Röda Korset.
 

Kommentarer:

1 Hanna Å:

Fy så fult!! Det här får mig verkligen att tappa förtroende för Röda Korset! :( Att människor som beter sig så avskyvärt får fortsätta vara chefer är obegripligt..

Svar: jag håller med dig, röda korsets grundsten ska ju vara medmänsklighet, och här lyser medmänskligheten med sin frånvaro. jag kommer inte att lämna saker eller handla på rk i strömsund, däremot kommer jag inte att dra övriga rk-butiker över samma kam, för dom har inget med det här att göra.
Miss Kitten Heart

2 Emma:

Nä fy vad ruttet!
Jag känner ju inte dig men som du skriver, enligt lagen är du oskyldig tills motsatsen bevisats.
Det måste vara en fruktansvärd känsla att bli oskyldigt anklagad och jag hoppas att det blir bra för dig tillslut, du verkar vara en fin och bra människa som förtjänar bättre!

Svar: det är en hemsk känsla, och sen att bli straffad för något som jag inte har gjort (och som det inte finns några bevis för att jag skulle ha gjort det heller) känns ännu värre. tack så mycket, det känns bra att få stöd!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: