nygammalt på balkongen

Igår kväll hade jag tänkt skriva ett par rader om ekonomisk abstinens, men tänkte att det var bättre att vänta tills morgonen, då jag inte var lika trött. Imorse blev det inget bloggande alls, och nu inspirerar det fina vädret till ett helt annat inlägg. Jag låg på soffan och läste, och hörde krafsande ljud på balkongen (dörren var öppen i finvädret), jag tänkte inte mer på det, mer än att Lily krafsade på mattan eller nåt. När jag gick på toaletten, så följde hon med, tillsammans med ett spår av jord... Jag hade helt glömt bort att förra årets balkonglåda stod på golvet, och den hade hon tömt halvvägs... Så jag städade upp jorden, och satte mig ute med en bok istället, det är verkligen skönt därute. Och när jag satt där, så började jag fundera. Jag har en gammal resväska som min mormors pappa har haft, den var inte i bra skick när jag hittade den i en boa hos  mormor i höstas, och är ännu sämre skick nu, när den stått på balkongen hela sommaren. Jag ville ändå inte göra mig av med den, det är det enda jag har från mormors släkt (liksom gungstolen från morfars pappa är det enda jag har från morfars sida), så jag började fundera över alternativa användningsområden. Eftersom jag vill ha in mer grönt på balkongen, så kom jag fram till att det skulle vara jättefint att fylla den med blommor. Jag borrade hål i botten, släpade ut min vita träbänk på balkongen, ställde resväskan ovanpå, och skruvade fast locket i balkongen/husväggen. Och nu när det är så varmt ute på balkongen, så fick mina pelargoner komma ut en stund.
 
Det kommer att bli hur fint som helst, bara pelargonerna växt på sig litegrann, och börjar blomma. Det gula till höger i bilden är mitt parasoll, som jag inte kan sätta upp eftersom jag saknar fäste till balkongräcket. Nån som vet var man kan köpa ett sånt? Eller som till och med har ett fäste som inte längre används?
 
Jag har lagt ut mattan jag köpte på Ikea också, och till höger syns mina balkonglådor. Jag har skruvat upp fästena, men vill inte ställa dit lådorna innan jag har fyllt dom, jag måste hitta en lösning så att lådorna ligger stabilare i fästena. Gult och rosa verkar vara mitt tema på balkongen i sommar... Längtar tills det blir sommar, så blommorna kan flytta ut på riktigt, och så att jag kan odla i balkonglådorna, jag tänker mig pelargoner, chili och jordgubbar, det borde funka. Eller?
 

Kommentera här: