i behov av grönska...

Idag är en sån dag som får en (mig i alla fall) att drömma om grönt, att längta till riktig vår, med sol och värme och blommor som börjar slå ut i rabatterna och träd med musöron. Idag är ändå inte riktigt illa som igår, när det blåste och snöade och var riktigt otrevligt (tur att det vädret väntade tills vi kom hem!) - det känns inte direkt som att det är maj nästa vecka.
 
Men ja. Grönt var det. Jag har flyttat runt lite i vardagsrumsfönstret, planterat om lite, har några nya blommor, och slängt ett par som var bortom hopp
 
Det börjar vara riktigt grönt i fönstret nu! Jag gillar det hur mycket som helst! Längst till vänster syns det lilla nattduksbordet jag köpte på RK i Östersund, det är lite för lågt, men fyller ändå sin funktion som blomhylla helt ok. Den lilla vita pallen till höger gjorde jag i skolan, kan det ha varit i högstadiet nångång?
 
Min decouperade björnkruka, det är såhär jag ska göra med duvkrukan jag köpte igår, fast med silkespapper i ett annat mönster. Påskkaktusen är inte helt klockren i krukan, jag skulle haft en mindre blomma. I duvan kommer dock påskkaktusen funka bra, tror jag.
 
Det var ju meningen att skärpan skulle vara på den främre blomman, det är den jag undrar över. Jag fick den i veckan, efter en efterlysning av skott och sticklingar på fb, men hon jag fick den av vet inte vad det är, och jag vet inte heller. Nån som har en aning? Rötterna är mera knölar, nästan åt lökhållet, och bladen är svagt fläckiga. I bakgrunden syns en av mina favoritpelargoner, en doftpelargon som heter tomentosum, bladen är tjocka och ludna och doftar tandkräm.
 
Mitt penningträd är min verkliga trotjänare, det börjar nog vara närmare tio år nu, och var bara en liten stickling när jag köpte den. Krukan är en av dom jag hittade på RK i stan, den blev jag väldigt nöjd över - väldigt stor, och med retrokänsla. Jag tror blomman blev rätt glad att äntligen få bli omplanterad! Det lilla penningträdet bredvid är en ättling, den växer betydligt bättre, min gamla planta börjar se ut som en bonsai...
 
Elefantörat fick jag i somras, men jag får den inte att växa alls, förhoppningsvis så hjälper omplanteringen. När jag var liten hade jag en stor elefantöra på mitt rum, och den bara växte utan att man behövde göra nåt. Blomman bakom är en nyköpt lyckoklöver, den är söt, men inte den lyckoklöver jag helst vill ha tag på, den som har stora, riktigt mörkröda blad. Längre bak på blombrädan syns en bukett videkissar, som jag plockade in för att få lite höjd på blommorna, dom flesta av mina plantor är ganska små och kompakta. Än så länge! En del av dom växer på ganska bra, så det är bara en tidsfråga innan dom blir lite rejälare.
 

Kommentera här: