världen i min hand

Det är förmodligen rätt bra att jag inte har några större djur än katter, eller barn för den delen. Jag hade tänkt skriva det här inlägget för några timmar sedan, men Kisa låg i min fåtölj, och jag nändes inte flytta på henne... Eller ja, till slut gjorde jag det, två timmar senare... Under dom två timmarna, så ändrades planen för inlägget också, jag hade tänkt skriva om drömfångare (det får bli ikväll, eller imorgon), istället blir det en dagens outfit. Eller så nära jag kommer en dagens outfit. Detaljer av en dagens, är väl närmare sanningen. Klänningen jag sydde förra veckan var verkligen en fullträff, jag har använt den nästan varje dag sedan den blev klar. Jag har tydligen saknat långa kjolar, utan att jag var medveten om det! I veckan ska jag kika in på RK, för att se vad dom har hängt ut för höstkläder, jag skulle ju haft tag på två toppar till, så kan jag sy två klänningar till i samma stil. Men det var inte klänningen jag skulle visa, det är vad jag har utanpå den.
 
Två halsband av renhorn, det större har min mamma haft, hjärtat fick jag i 30-årspresent av min faster och hennes familj, det är hennes svärfar som gjort det. Jag har inte använt dom på många år, jag vet inte varför egentligen, för dom är jättefina, båda två.
 
En sjal över axlarna blev det också idag. Igår märkte jag ett stort hål i den, och jag har inget svart garn. Istället valde jag ett grönt garn, och låter lagningen blir en utsmyckning, som hos den japanska estetiken wabi-sabi. Wabi-sabi hyllar skönheten i det enkla, i det använda, det slitna. Istället för att kasta något som är trasigt, så lagar man det, och låter lagningen bli en del av skönheten, tex trasiga keramikskålar, som lagas med guldfogar.
 
Det är väl det här som kallas kulturkrockar - samiska smycken, och sjal med inspiration från Japan. Världen i min hand, liksom. Jag gillart!
 
Ny ska jag byta skosnören på mina nyaste skor (preomenadskorna från härom veckan, dom är äntligen rätt sköna!), och så gå och surra bort en stund hos Maria på hennes kafe, det var ett tag sen sist. Förresten, om det är nån som reagerat över min brist på accenter, så beror det på att det är en av tangenterna som lade av när jag spillde te på tangentbordet. Så nu vet ni det. ^_^
 
ETA:
Att ta kort på svarta band mot svarta skor är inte det lättaste... Men ni får i alla fall en aning om hur snyggt det blir med band istället för snören. Ni får också en aning om hur snyggt jag tycker att det är med svarta snörskor... Jag som inte ens gillar svarta skor! Jag har också ett par mormorskängor, dom har fått stått i klädkammaren i sommar, det är dags för dom också nu. Jag hade mormorskängor på 80-talet, och har saknat dom nästan ända sedan jag gjorde mig av med dom, så att hitta ett par på RK för ett par år sedan, det var ett glatt återseende. Att dom är lite för stora, det kan jag leva med, utan problem. Det betyder bara att jag kan ha dom när det är lite kallare, med ett par sockar i så är dom perfekta!
 
Förresten, apropå band istället för snören. Det behöver ju inte vara svarta band, det kan vara band i kontrasterande färg, eller spetsband, eller vävda band... Band är så billigt att man kan byta efter humör. Så mycket finare än vanliga skosnören!
 
 

Kommentarer:

1 Niles:

Underbara tillbehör till utstyrseln! Men har en fråga, vad är RK?

Svar: tackar! RK är Röda Korset, jag jobbar där, och handlar det mesta där :)
Miss Kitten Heart

2 Niles:

Åh vad dum jag känner mig! Såklart att det är röda korset!

Svar: inget att känna sig dum för, det är bara jag som känner att jag upprepar mig ibland. ibland känns "röda korset" som ett mantra som jag upprepar alldeles för ofta :S
Miss Kitten Heart

3 Niles:

Förstår vad du menar med att upprepa sig - det är något vi alla känner... men läste för någon vecka sen på en blogg om att folk som kommer in och besöker dig inte vet vem du är och därför är det alltid bra att förklara mer än vad man vill, så att alla förstår. Absolut ingen kritik till dig, utan något som jag började göra efter att jag läst det inlägget...

Svar: det är säkert så. dom som är trogna läsare, för dom så blir det förmodligen tjatigt efter ett tag, men för nya läsare, då är ju allting nytt, som du säger. värt att ha i bakhuvudet! jag glömmer bara alltför lätt att jag får fler läsare, folk som inte alls känner mig eller vet vem jag är O_o
Miss Kitten Heart

Kommentera här: