tehörna slash tekök

Jag läste häromdagen i en mori girl-blogg, att för en tedrickare (något som är typiskt för mori girls, att dricka te) så är det trevligt att ha en tehörna. Det som slog mig då, var att jag inte har någon tehörna, jag har ett helt tekök! Större delen av ytorna i köket är tillägnat alla mina teburkar och andra teattiraljer, och en stor del av porslinsförvaringen upptas av koppar och muggar. Eftersom jag mer eller mindre lever på te, så är det kanske inte så konstigt... Har jag inte te och mjölk hemma, så får jag nästan panik (eftersom jag dricker mitt te med mjölk). Jag jobbar på att lära mig att dricka grönt te, då behöver jag inte mjölk i, däremot socker eller honung, det är så väldigt beskt utan.
 
Och nu slår det mig, varför skrev jag på engelska? Nåväl, det får stå så, får jag in några engelskspråkiga läsare, så underlättar det för dom. I alla fall. Som ni ser, så har jag en massa burkar med te, och från och med i förrgår, så är mitt förråd av tepåsar rätt rejält också. Längst uppe på skåpkrönet, så ser ni min marockanska tekanna, jag köpte den när jag var där för 14 år sedan, den är till för myntate, men har inte fått uppleva mycket sånt tyvärr. Den är lämplig att servera glögg i också, jag får göra det istället, för myntate dricker jag inte alltför ofta.
 
Tesilar av olika slag (minus den som jag just använde, som står på köksbänken full med te). Tesilar kan man inte få för många av!
 
Som sagt, muggar och koppar köper jag gärna (jag har fler i mitt porslinsskåp också), muminmuggarna är förstås en favorit, likaså mina svartvita Littlephant-koppar och mina blåvita UE-koppar (en av varje står staplade bredvid muminmuggarna). Färgat glas är också himla fint, som dom blå Vereco-kopparna och dom bärnstensfärgade kopparna. Jag misstänker att jag hittar fler koppar till samlingen när jag åker upp till Arvidsjaur nästa vecka...
 
Jag hade hemskt gärna velat haft en tekanna eller två att visa upp, men de två jag har används nästan aldrig, dom är för små. Jag behöver en rejäl tekanna, med plats för många koppar (eller färre men större koppar), det är som min heliga graal, det jag alltid är på jakt efter. Nån gång kommer jag att snubbla över en på loppis, det vet jag, men det kan hända nästa vecka, eller nästa år, sånt kan man aldrig veta. Vilket är litegrann av charmen, samtidigt som det är lite av ett problem - jag behöver ju en tekanna nu!
 
Men ja, så ser min tehörna ut. Om man kommer och fikar hos mig, så har man många koppar att välja mellan, många sorters te, och diverse sötningsmedel, liksom mjölk, förstås. Fikabröd däremot brukar det vara tunnsått  med, har jag det hemma, så äter jag upp, därför har jag sällan fikabröd hemma. Så vill man ha något sött till sitt te, då är det bäst att ta med sånt själv.
 

Kommentera här: