hemma igen, igen

Jag har haft en jättetrevlig långhelg i Nynäshamn och Stockholm, men ändå är det himla skönt att vara hemma. Jag har blivit grundligt bortskämd av Jessica och Linda, och Malin, min äldsta kompis, jag har knappt behövt lyfta en hand, eller ta ut plånboken ur väskan. Jag kan absolut fylla 40 fler gånger om det ska vara så! Vi har pratat och ätit och tittat på filmer från när vi var små, medan mamma levde (underbara filmer!), vi har varit till Stockholm och till Kungens Kurva, vi har shoppat och fikat, och har som sagt haft det hur trevligt som helst. Trots mitt konstiga humör i veckan, som gjort att jag bitvis har varit sur och tjurig, trots allt dom gjorde för mig. Jag har lite inköp att visa er (bland annat en massa te, tekanna och en ny vattenkokare - jo, jag är visst besatt av te för tillfället), men det får vänta tills imorgon, så att jag kan fotografera i dagsljus.
 
Förresten, jag funderade mens jag körde. Jag åkte en timme senare från Nynäs än när jag åkte dit, jag körde betydligt långsammare, men kom ändå fram vid samma tid. Dessutom drog bilen tio liter bensin mindre än på vägen ner. Helt klart bra argument för att sakta farten - det gör helt enkelt inte så stor skillnad tidsmässigt, men stor skillnad i plånboken, och för miljön. Och för dom två ekorrar som jag hann släppa över vägen, så var skillnaden liv eller död. Dessutom, hade jag kört fortare, så hade jag missat dom tre vråkar och den tjäder jag såg.
 
Inatt sover jag i min säng igen, mycket efterlängtat. Imorgon är jag tillbaka på jobbet, tre veckors semester har svischat förbi, och jag hade gärna varit ledig en vecka till. Å andra sidan, så har jag en massa att göra på jobbet, då är det roligt att jobba. Det bästa jag vet, nästan, är att ordna och organisera, och sånt finns det gott om nu.
 
Å, och så ska jag skruva upp min stringhylla imorgon, och fylla den med te. Det kommer att bli hur bra som helst!

Kommentera här: