tisdag på stan

Jag var in till Östersund idag, jag gjorde en undersökning av nervbanorna i armen. Eftersom jag var bergsäker på att karpaltunnlarna var kajko igen, så blev jag rätt förvånad över att dom är inte det minsta felande, inte var nerverna skadade av tidigare karpaltunnelsyndrom heller. Så doktorns gissning på orsaken till mina domnade händer, är att en nerv i armbågen kommer i kläm när jag böjer på armen, och armbågen opererar dom helst inte. Så jag får helt enkelt gå omkring med domnade händer, bara att se till att jag tänker på att sträcka på armarna, och undvika att böja armbågarna. Om ni ser någon gå omkring med märkligt utsträckta armar, så är det inte en uppväckt mumie, utan det är jag som inte böjer på armbågarna.
 
Jag var in och kikade i lite affärer också, när jag ändå var i stan. På Cervera lyxade jag till det med en ljuslykta jag velat ha i flera år, på H&M fyllde jag på strumpbyxförrådet, på Akademibokhandeln så köpte jag en utgåva av Alice in Wonderland, och på Indiska köpte jag nya bindis. Den seriösa shoppingen väntade jag med till Röda Korset, där jag fyllde korgen med böcker (plus en stickad tröja för 25 kr, en keramikvas för 30 kr och sex små glasburkar för 30 kr). Böcker, alltså! Det finns få saker som gör mig så glad som att köpa böcker! Och jag har absolut inget emot att dom är begagnade, faktum är att jag hittade flera stycken som jag hört bra saker om på youtube.
 
Hade jag haft en större bil, så hade jag slagit till på den här, och så hade jag helt enkelt sett till att få plats med den i lägenheten. Världens smartaste compact living-möbel - bokhylla, skrivbord och byrå i ett! Och till det facila priset av 350 kr - jag avundas den som får med sig den hem!
 
Igår köpte jag förresten ett gäng billiga böcker också, på bokhandeln här i Ström, så har dom ett litet antikvariat i källaren, och där fyndade jag en hög. Nyare romaner, och riktigt gamla fina böcker - en massa fint! Och när jag kom hem från jobbet igår, så beställde jag flera Billy-hyllor från Ikea. Oj vad jag ser fram emot att dom kommer (om en vecka!), för nu ska köksbordet slängas ut, jag ska köpa en läsfåtölj av Maria, och så ska jag övertala Ewert att få mitt trådlösa wi-fi att funka. Att byta ut mathörnan mot ett litet bibliotek blir så mycket bättre, mycket bättre utnyttjande av lägenhetens ytor. För lika som med sovrummet som blev målarrum - varför ha ytor som bara står tomma hela dagarna, när man behöver dom till bättre saker? Och varför inreda för gäster som eventuellt kommer och hälsar på, när jag kan inreda för mig, som är här varje dag?
 
Nya bokhyllor - hurra!
 
 

Kommentarer:

1 anna:

så roligt med lite shopping! jag hoppas hitta lite second hand-böcker till helgen, gör det till lite av en tävling då jag helst vill att de ska se (nästan) ut som nya.. och inte lukta gammalt papper! inte helt lätt...

Svar: nej, dom ser ofta ganska använda ut, även om det finns jättefräscha exemplar också. fast doften av gamla böcker - jag älskar den! jag skulle gärna köpa parfym med den doften som beståndsdel! :)
Miss Kitten Heart

2 anna:

Jag gillar cokså att köpa böcker! men om jag investerar i en dyr inbunden och den sedan inte är spec bra , gäller spec fiction, så kan jag få riktig ångest..köper därför helst pocket! ;)

Svar: om jag ska köpa en inbunden bok, så måste den vara väldigt estetiskt tilltalande, så att den verkligen pryder sin plats. men faktiskt, köper man på adlibris/bokus, då skiljer det ofta inte så mycket på inbunden och pocket/häftad, särskilt om man köper på engelska. det kan vara så lite som en tjuga. då väljer jag gärna den inbundna, om det skiljer så lite
Miss Kitten Heart

Kommentera här: