tema DIY/upcycling - små små väskor

Jag har visst väskor litegrann på hjärnan... Att kika runt på internet efter fina väskor gör det förstås inte bättre, jag hittar många "vill ha". Men ett litet problem, om man kan kalla det så (många kvinnor äger bara en väska, och använder den dag ut och dag in, år efter år, vid alla tillfällen, dom ser det nog inte som ett problem...), är att dom flesta väskor jag hittar, är större väskor, vardagsväskor, kan man väl kalla dom. Eftersom det händer att jag går ut (även om det är väldigt sällan numer), så händer det ibland att jag rotar runt bland mina väskor, på jakt efter en nättare väska, som bara rymmer livsnödvändigheterna. Nu på vintern använder jag mina vanliga, stora väskor, så att jag kan stoppa i koftor och sånt i dom, men på sommarhalvåret, när ytterkläder inte är ett problem, eller om man skulle bli bjuden till nåt finare (som bröllopet jag ska på senare i år), då vill jag ha nånting litet, och gärna nånting udda, eller extravagant, lite mer speciellt helt enkelt. Jag har några vintageväskor, och skulle hemskt gärna vilja hitta några till - jag tycker om mina, men dom har inte känts rätt hittills, så dom ligger oanvända. Jag har en liten hård clutch, som jag gjorde själv för ett par år sedan, och det är den jag sakta pratar mig fram till. Jag gjorde den av ett hårt glasögonfodral, en skåpknopp och rosa sprejfärg, och jag blev himla nöjd med den då. Sen tröttnade jag på den, och den har mest legat undanstoppad det senaste året. I morse började jag fundera över varianter att pigga upp den - att limma på fint papper, att limma på bling, att måla den, att måla prickar... Och så kom jag på att jag har svarta klisterprickar. Perfekt!
 
 
Och helt plötsligt blev jag förälskad i den igen! Prickarna var precis vad den behövde! Nu blir jag jättesugen på att köpa på mig några glasögonfodral till, och göra fler väskor. Dessutom har jag ett tag funderat på att försöka göra en clutch av en bok, det enda jag behöver är en dragkedja i lagom längd. Kanske dags att köpa ett sånt, jag har redan fina böcker, och jag har ett par resväskor fyllda med tyger, det är bara att sätta igång att knepa och knåpa sen.
 
Så ja, det är kanske det man ska göra, göra sina egna små partyväskor. I alla fall tills jag hittar dom perfekta vintageväskorna. Vad tror ni är oddsen för att jag snubblar över nåt sånt här?
 
 
 
I made this little clutch a couple of years ago, but it hasn´t felt fun for a long time. So this morning, I came up with the idea of the black polkadots, and I´m in love with it again!
 

Kommentera här: