jag är faktiskt rätt bra, när jag börjar fundera på saken

Hos Bella Lindquist hittade jag precis den utmaningen jag behöver just nu - lista tio saker jag är bra på och gillar med mig själv. Jag behöver påminna mig om det just nu, för på senaste tiden har jag haft svårt att känna mig bra över huvud taget.
 
1. Min kreativitet, min skaparlust. Även såna dagar (som nu) då lusten lyser med sin frånvaro, så är det ändå min kreativitet som är min ryggrad, den är som grunden i det jag är.
 
2. Mina händer. Trots att dom är små, med knubbiga små prinskorvsfingrar (men med jättesnygga naglar, hur korta dom än är). Mina händer kan åstadkomma magi, med dom målar jag, stickar, virkar, syr, jag kan svetsa med dom, jag kan klappa katter och mjuka barnakinder, jag kan måla hyfsat raka kajallinjer och perfekta läppstiftsläppar, jag kan baka bröd och göra grym linssoppa. Mina händer är bra dom!
 
3. Jag lever som jag lär. Jag snackar inte en massa skit om hur jag tycker att människor ska vara och bete sig, och sen lever jag själv tvärtom, utan det jag önskar se hos andra, så lever jag själv också. Karma är det närmaste jag kommer religion, och jag tror fullt och fast på att det man ger ut, det får man tillbaka. Alltså försöker jag att ge ut bra saker, jag försöker att vara en bra och äkta människa.
 
4. Jag är världens bästa moster. Fråga mina syskonbarn, om ni inte tror mig, fråga deras mammor också. Som sagt, ge ut det du vill få tillbaka, till syskonbarnen har jag aldrig kunnat ge annat än kärlek, dom är mina favoritmänniskor i världen.
 
5. Jag är öppensinnad och nyfiken. Jag dömer inte människor (förutom när dom genom sitt beteende har gett mig orsak till det), det skulle tex aldrig falla mig in att döma en folkgrupp efter ett fåtal personers handlingar. Jag är inte nyfiken i den betydelsen att jag sticker näsan i sånt jag inte har med att göra, utan att jag är alltid villig att lära mig nya saker, lära känna nya människor, jag är öppen för andras åsikter och sätt att leva.
 
6. Mina ögon och mitt hår är det jag utseendemässigt tycker bäst om med mig själv. Ögonen är stora, blågrågröna, och lite sneda (jag misstänker att jag kan skylla det på dom samiska generna på mammas sida). Håret är tjockt och växer fort, det bråkar i princip aldrig (utom när jag försöker sätta upp det, och det beror på min egen okunskap - jag är usel på hår), och det är allra snyggast när det är orangerött. Som nu.
 
7. Många års intresse för gamla kläder har gett mig en massa kunskap inom området, såpass att det en gång i tiden gav mig ett jobb, i konkurrans med 600 andra sökande. Jo, det är jag rätt stolt över.
 
8. Jag har aldrig varit rädd för att kliva utanför ramarna, att rita utanför linjerna. Jag har aldrig varit rädd för att inte vara som alla andra. Det gäller allt från min klädstil, min musik-/filmsmak, mina åsikter... I min värld, så är egensinnighet, rentav excentricitet, är ett väldigt positivt karaktärsdrag.
 
9. Jag är en överlevare. Livet har slängt en massa skit åt mitt håll, och jag står fortfarande upprätt.
 
10. Jag lever hyfsat miljövänligt, även om det förstås kan bli bättre. Jag äter väldigt sällan kött, jag handlar det mesta begagnat, jag äger ingen bil, jag flyger aldrig, jag handlar ekologiskt så ofta jag kan, jag sopsorterar, jag sliter och slänger väldigt lite... Miljön är viktig, den och djurrätt är dom viktigaste politiska frågorna tycker jag, det finns inget annat som är lika långsiktigt livsviktigt.
 
Faktiskt, om man börjar radda upp punkterna, så är jag faktiskt en rätt bra människa... Jag skulle helt klart behöva skriva ut den här listan, och sätta upp den så att jag ser den. På flera ställen, på kylskåpet, vid hallspegeln, bredvid sängen, i plånboken...
 
Jag utmanar inte någon, däremot uppmuntrar jag den som vill, den som kanske behöver lite självpepp, att fortsätta fylla internet med bra saker om er själva. Jag vet ju att det finns massor!
 
Förresten, kom ju på en till självpeppig sak, man kan läsa om mitt isfolksboksprojekt hos Wonderstrange Arts!
 
 
 

Kommentarer:

1 Tuva:

Så rolit att ja hitta din blogg!!!!! Ja tänkte starta en blogg ja me å svara på folks frågor men hur ska ja börja? Ja gillar att tipsa saker för ja vet massa saker. Hur gjorde du din blogg?

Svar: vad roligt att höra, tack! börja med att välja bloggplattform, tex blogg.se, blogspot, wordpress, typepad, och börja bara att skriva! skriv det du gärna vill läsa, eller skriv det du tycker om att uttrycka dig om. foton är ofta en viktig del, en blogg med foton är roligare att läsa än en blogg utan foton. och var inte rädd för att bjuda på dig själv! lycka till!
Miss Kitten Heart

2 Elin:

Du är så vacker Malin! Både inuti och utanpå. :D

Svar: Tack så mycket :-)
Miss Kitten Heart

3 Tuva:

Men va ska ja ha kort på? Ja gillar inte att ha kort på mej själv. Var bor du om man får fråga?

Svar: Jag lade inte upp några kort på mig själv tills för ett eller ett par år sedan. Det behöver man inte. du kan lägga upp bilder på vad som helst, relaterat till det du skriver om, eller bara bilder som tilltalar dig. Om du lånar bilder, se bara till att du också länkar till bildens ursprung. Jag bor i norra Jämtland
Miss Kitten Heart

4 Tuva:

Jag bor i Östersund!!!! Bor du här???? Alkemisten som jag tipsade dig om bor i Strömsund det är typ tie mil från Östersund :-) tycker de e ascoolt att en stor bloggerska som hon bor bära mig!!!! Fast nu ska hon flytta :-( Men vad mena du med ursprung?? Måste man säga till den som tagit bilden eller hur mena du? Tänk om den bor i typ USA eller nått konstigt land?? Hur gör man då?

Svar: jag bor i strömsund också, som sagt, inte så långt från östersund. med ursprung menar jag att man länkar till dit du hittat bilden (google räknas inte som ursprung, utan där bilden först visades, till fotografen om du så vill. pinterest fungerar, det brukar vara bra på ursprungslänkningar). en del bloggare vill bli tillfrågade först, och en del vill inte att man ska låna deras bilder alls. du kan fråga genom att lämna en kommentar, så blir det inte svårare om det är en utländsk bloggare
Miss Kitten Heart

5 iHanna:

Bra bra-lista!

Svar: tackar! :)
Miss Kitten Heart

6 Marias Bakglädje:

Tova - vet inte direkt om man räknas som "stor bloggerska" om man har 1 följare via bloglovin? ;)

7 Tuva:

Marias bakglädje jag tror inte du känner till henne men hon har över 4500 läsare :-) Vad är bloglovin?

8 Maria Walkeby Roos:

Tuva - bloglovin är bara typ sveriges största site där man prenuminerar på bloggar man gillar. 4500 dagligen, betvivlar jag starkt.. och jo, jag känner till henne. Jag bor på samma ort vilket du garanterat vet. Du vill bara röra om lite i grytan och det lyser igenom direkt att du inte bara är nån random människa som snubblat in här.

9 Tuva:

Fast hon har lagt upp statestik å där ser man så ja vet inte vad du håller på me heller å ja har läst den här bloggen ett litet tag för den va länkad. Vad röra om i grytan? Om du känner henne så vet du väl hur många läsare hon har??? Förstår inget av vad du vill ha fram :-( ja får väl skriva i hennes blogg å fråga om hon har bloglovin eller om du gör det själv? Det har väl inget me läsare å göra? Ja fråga mest Malin här om saker å ingen annan.

Svar: maria, tuva, kan ni inte diskutera alkemisten nån annanstans? hur det än är med allting, så vill jag ha en glad och fin bloggatmosfär, och jag är så väldigt bra på att vara gnällig och tjurig själv, så det räcker och blir över ^_^
Miss Kitten Heart

10 Maria Walkeby Roos:

Mm lätt att skriva saker, behöver ju inte vara helt sant för det. Det är bara att söka på bloggnamnet så får man upp hur många följare bloggen har osv.

Lägg ner bara och sluta spela.

11 Maria Walkeby Roos:

Jag har sagt mitt ändå så ;)

Svar: bra :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: