en tavelrockad

Jag köpte några tavlor på Röda Korset igår, och dom ledde till en stunds ommöblering bland mina tavlor för att få plats. Jag flyttade först och främst på sängen som stod längs väggen i målarrummet, nu står den nere i hallen (där den egentligen tar mer plats). Med den borta, så blev det en hel tom vägg, som bara skrek efter konst. Hurra, säger jag, som saknat väggar att hänga tavlor på. För i och med att jag får en hel del konst i present eller som jag byter mig till, och jag hittar dessutom tavlor ibland på jobbet, så blir dom bara fler och fler. Jag behöver helt enkelt utrymme för en konstsamling som aldrig slutar att växa.
 
Dom här tavlorna kom jag hem med. Som synes, så är min smak väldigt spretig (jag tror att jag har sagt det förut...).
 
  
Ovanför soffan plockade jag bort nästan alla bytta och fådda konstverk, till förmån för "riktiga" tavlor. Eller ja, alla mina tavlor är riktiga, men jag vill ha konsten från mina konstvänner i målarrummet, som inspiration och som färgklick. I vardagsrummet samlade jag mer "vuxna" tavlor. Eller vad man nu ska kalla dom. Fast jag vet inte hur vuxna en del av dom är, som den döda kråkan, förbrytarfotot, framtänderna... Fast jag tycker inte att inredning eller konst ska tas på så stort allvar, det behövs humor och barnsligheter också.
 
När jag ändå var igång, så fixade jag lite med tavelväggen i köket också. Jag tog bort ramen på fotot på mamma, glaset (plasten, om man ska vara kinkig) eftersom det var repigt och missfärgat, och hängde upp fotot i klämmor istället. Klämmor är en favorit, det är snyggt och flexibelt.
 
Den ena väggen i målarrummet var redan täckt av tavlor, jag plockade bort några stycken (som hängdes på andra väggar), och bytte plats på några. Nu finns det utrymme för fler tavlor, vilket alltid är bra, som jag just sade.
 
Och så den tomma väggen i målarrummet, som inte är så tom längre. Jag hängde upp mammas broderade tavlor, ett par av mina egna målningar, och så samlade jag ihop fått och bytt från målarvänner (som sagt). Den här väggen ser jag som ett pågående projekt, det finns gott om utrymme för nytillskott, vilket förklarar den något udda tavelplaceringen.
 
Jag har redan visat den här hörnan av målarrummet, men när jag ändå var därinne och tog kort, så slank den också med. Som ni ser, så behöver jag en till bokhylla, och så vill jag ha en skön läs- och stickfåtölj också. Jag har fått låna ett bordsstaffli, men bara det bytts ut mot ett golvstaffli, så känns målarrummet sen ganska färdigt. Jag är väldigt glad att jag fattade beslutet att göra mig av med sovrummet till förmån för ett målarrum!
 

Kommentarer:

1 Maria - Bullmamma Deluxe:

Åhh. De gröna bordet! <3

Svar: japp :)
Miss Kitten Heart

2 Anna:

Hej Malin! Kan du inte visa lite fler bilder från målarrummet, var du sitter, hur du förvarar mtrl, osv. skulle vara kul att se!

Svar: det kan jag absolut! i helgen borde jag kunna få till något! :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: