loppislördag - secondhand saturday, som taget från 70-talet

Som jag har sagt mer än en gång - att jobba på Röda Korset är inte bra för plånboken! Som tur är, så kommer det inte in mycket som jag inte kan motstå, men det är ändå mer än vad jag egentligen har råd med. Jag ser fram emot dagen då jag har en riktig lön, nu har jag mindre pengar än existensminimum. Tur att jag är van! Och tur att jag klarar mig på lite och ingenting! Men jag ska titta in på Konsum före jobbet, håll tummarna för en vinstlott!
 
Nog om ekonomi, nu till veckans loppisfynd, det har blivit några stycken:
 
Vi börjar med den här bilden, hyllan och lampan syns lite bättre här än på dom andra bilderna.
 
Hyllan har stått i skyltfönstret i flera månader, när jag skyltade om härom dagen, så kom jag på att den skulle vara perfekt som ett slags nattuksbord. Jag sover ju i soffan, och har ju inget sånt, jag har inte ens ett soffbord nu, när jag har flyttat på mitt gamla. Den här hyllan blev perfekt förvaring för väckarklockan, och en bok eller två ryms också utan problem.
 
En blandad kompott! Jag har på sista tiden dragits ovanligt mycket till 50-talet, även om det inte syns direkt här - här syns min vanliga svaghet för 70-talets former och färger!
 
Dom här tre stack ut från mängden, och skulle väl kunna sorteras in under benämningen granny chic. En skål för en tjuga, ett påslakan för 30 kr, och två handdukar för 10 kr styck.
 
En ampelkruka (som ska få ny upphängningsanordning av något slag) för 20 kr, en liten träkyrka för en tia (jag har ju sagt det, jag faller för pyntiga sker på sista tiden) och ett par ljusstakar i trä, också en tia. Jag föll för deras form, de ska få en ny färg, men jag vet inte än vilken. Dom skulle vara ursnygga i svart, men svart inredning är inte min grej. Jag får fundera på dom lite... I bakgrunden ser man till höger en jättesnygg äppelmönstrad gardin (med väldigt märkliga mått, kort och bred är den), till vänster en gardinkappa (som var perfekt lång, men för bred, så jag kapade ett par dm. nu hänger den i fönstret och är väldigt snygg), jag är rätt säker på att jag har haft det tyget förut, eller något väldigt likt. Snyggt, i alla fall! 40 kr kostade dom tillsammans.
 
Sigge Stark är en favoritförfattare, men dom här böckerna köpte jag nästan ännu mer för omslagen. Jättesnygga, jag gillar verkligen konstnärens stil! En tia kostade dom, och den snygga boken i bakgrunden (Edgar Allan Poes Den gyllene skalbaggen) fick jag på köpet. Så går det till på mitt jobb, handlar man för över 30 kr, så får man en bok på köpet. Bra!
 
Och till sist en snygg vägglampa, en tjuga tror jag att den kostade. Formen är fantastisk, tyvärr är skicket inte det bästa, och den behöver målas om. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja för färg, ska jag fortsätta med brun? Eller orange, eller grön, eller gul? Eller ska jag (och det trodde jag aldrig att jag skulle säga) måla den mässingsfärgad eller kopparfärgad? Vad tycker ni?
 
Till sist, kyrktornet på plats i min prylhylla. Alltså, den lilla planteringshunden - jag dör söthetsdöden varje gång jag ser den!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Haha cissis gamla hylla hemma hos dej!

Svar: där ser man, så det kan bli O_o
Miss Kitten Heart

2 Maria - Bullmamma Deluxe:

Underligt att vara anonym med en sådan kommentar.

Svar: man vet aldrig hur folk tänker, jag försöker inte ens fundera över det
Miss Kitten Heart

Kommentera här: