lill-loppislördag

Jag hade ju tänkt vänta tills på lördag med att visa mina loppisfynd, men det har blivit en hel del, såpass att det skulle ha blivit ett monsterinlägg på lördag. Jag har loppat mer de sista veckorna, än på resten av sommaren sammanlagt, dels har jag haft tur och hittat bra grejer (i mina ögon, alltså), dels har jag kommit mig ut och kikat runt, både på loppisar och på auktion. Och så har jag förstås hittat en del bra på jobbet, som ni redan vet. Så idag kör jag med en lill-loppislördag. Den bästa sortens lill-lördag!
 
Jag kollar alltid efter konstböcker, här i form av en bok om Nationalmuseum (som jag fortfarande aldrig varit på, trots att jag bodde 11 år strax utanför Stockholm, och några av dom åren jobbade jag inne i Stockholm) och en bok med illustrerade Fröding-dikter.
 
En porslinsskål och en vispskål (som inte är fullt så genomskinlig i verkligheten).
 
En oöppnad parfym (där jag tänkte helt fel, jag blandade ihop den med Mademoiselle Chanel, som ju inte är ett dugg lik Miss Dior egentligen...), en alabasterhund, en keramiksköldpadda, ett par 80-taliga örhängen, och en gul bricka.
 
Hunden och sköldpaddan i prylhyllan (igen - vit pryttel mot vit vägg = i princip osynlig). Husvagnen får ni se närmare på lördag...
 
 
En ny uddakopp utan fat, i samma modell som min Smide-kopp. Jag tror att det börjar närma sig en samling snart... Förresten, jag letade mig fram till, att den nya koppen är en Tähti blå, också från Upsala-Ekeby/Gefle.
 
Och så en fin hylla som jag fyndade på Mirjas uppfart, liggandes i en släpvagn som ska till tippen. Jag räddade den snabbt, och nu är den fylld med stort plotter - mina större pyntiga saker har fått flytta hit.
 
Ett annat gratisfynd, som jag har haft i flera månader, men jag tror inte att jag har visat det. Såssnipan till vänster är Bungalow, samma som tallrikarna jag fått av Maria (och visat er förut). Den här kommer förstås från henne också, och funkar ypperligt till att servera Ballerinakex ur.
 
Jag målade slut på den sista slatten snickerifärg i förrgår, och en ny burk får vänta tills nästa lön (jag måste ju ha pengar när jag ska på auktion!). Men jag har lånat vit väggfärg av Maria, så  ikväll ska jag snygga till väggar som inte ser helt fläckfria och fräscha ut. Men det kommer jag inte att visa något av, det är inte direkt något som syns. Däremot funderar jag på att skriva ihop ett inlägg (eller snarare att samla ihop till ett inlägg) med fina hem med fina blommor, jag faller gärna för såna. Kanske därför att jag är så fruktansvärt dålig på blommor, man trånar ju ofta efter det man inte kan få. Fast i yngre dar så hade jag rätt riklig grönska i mina lägenheter, ett tag samlade jag på olika slags fikusar (och upptäckte att jag var allergisk mot dom, i den mängden i alla fall), och ett tag samlade jag på pelargoner (som jag också är allergisk mot, kom jag just på. oops!). Jag har svårt för att göra något halvdant, jag är verkligen allt eller inget.
 

Kommentera här: