godkväll fredag!

Och värmen bara fortsätter... Det kom några regndroppar på eftermiddagen, men jag tror att dom dunstade bort innan dom nådde backen. Men på måndag ska det bli bättre, har SMHI lovat, och då väljer jag att tro på det. Jag blir helt däckad av den här värmen, trött och seg och orkeslös. Mat är svårare än vanligt att få i mig, till och med te tar emot (i veckan köpte jag förresten mandelmjölk för att lyxa till det lite. funkade tyvärr inte så bra i teet...). Yoghurt, som har varit min stapelvara i en massa år, har jag tyvärr ätit mig less på, annars är ju det här yoghurtväder. Fast den nya naturella Arlayoghurten, grekisk 6%, är himla god, rund och mild, inte alls sur som naturell yoghurt tenderar att vara. Tillsammans med Risentamüsli så blev det ändå helt klart godkänt.
 
 Apropå frön (som det var i müslin), så köpte jag fröknäcke på torget igår. Jag har sett det nämnas i tidningar och på bloggar, men det är första gången jag testar det. Rackarns vad gott det var! Och det verkar inte vara svårt att göra, och väljer man linfrön, solrosfrön och sesamfrön som grund, så blir det billigt också. Kanske skulle ha testat det framöver...
 
Ni vet ju hur mycket Harlequinböcker (och liknande) det finns, åtskilliga tusental har nog getts ut under åren, och många av dom har hamnat på loppisar och i andrahandsbutiker. Vi har definitivt fått vår beskärda del! Tänk dig då att leta efter en speciell Harlequinbok, en som gavs ut för 30 år sedan - nål i höstack, eller hur? Igår lyckades jag hitta boken jag har kikat efter ett bra tag (den är inte extra bra (eller mindre dålig) på något sätt, men huvudpersonen restaurerar tavlor, och redan för flera år sedan så fäste jag mig visst vid det). Nålar i höstackar går visst att hitta! Jag ångrar lite att jag inte köpte en lott, för en sån tur har man sällan. Eller jo, idag hittade jag frimärkena jag fimkammat alla mina väskor efter, dom låg i en av väskorna. Turen fortsätter visst, ser ut som att jag får en andra chans med lotten... Imorgon, före jobbet, då springer jag in på affären - nektariner och ett par lotter, och så hoppas jag att turen inte har tagit slut då.
 
Som sagt, jag jobbar imorgon, och ni som läser min blogg har ett loppislördaginlägg att se fram emot, det har blivit lite smått och gott i veckan. Och vill ni veta mer än så, så är ni välkommen tillbaka imorgon! Ha en trevlig fredagkväll!
 

Kommentera här: