en liten flodhäst

Jag var uppe redan vid sju imorse, fast det är söndag - behöver man tvätta, så behöver man. Nu är dagens tights draperade över en stol på balkongen, hoppas dom hinner torka innan vi åker på auktion, om en timme. Det borde inte vara några problem, tycker jag, solen gassar på rätt bra. Nu ska jag äta lite frukost, uppstekt palt (mums!), kolla vad som hänt på internet sen igår kväll, och så ska jag visa gårdagens lilla loppisfynd, en liten liten flodhäst.
 
Den är bara ett par cm hög, och väldigt söt. Jag vet inte vad det är på sista tiden, men jag har börjat titta på porslinsfigurer - jag som inte gillar sånt som bara är pynt! Men så länge dom ryms i min lilla pynthylla, så må det vara hänt. Med lite tur, så har mitt begär efter pynt gett med sig när hyllan är full...
 
ETA: En av  mina fb-vänner kommenterade, att när hon var liten, så brukade såna här flodhästar komma i te-askarna. Jag googlade lite, och hittade dom. Red Rose Tea har små porslinsfigurer i sina askar, och bara i Kanada och USA. Flodhästen gick att hitta i askarna mellan 1983-86. Tänk vad man får lära sig, tack vare fb!
 
Som sagt - auktion idag, jag hoppas att jag har lite fina fynd att visa er ikväll!
 

Kommentera här: