dags att önska mera målargrejor!

Eftersom jag äntligen målar igen, så passar jag på att fylla på min önskelista med konstnärsmaterial. Med tanke på att jag mina media inte är speciellt mixed (i alla fall jämför när jag började med det), så är det förvånande mycket som jag vill ha. Jag målar mest med akryl, och där finns det ju en hel del att välja på, olika märken, olika typer av akryl, specialsorter (som neonfärger, glittriga, skimriga mm)... Sedan använder jag gärna andra medier också (många vattenlösliga), som oljepastell (både vattenlösliga och vanliga), vattenlösliga kritor, akvarell. Och så finns det sånt som mest är till för att pigga upp saker och ting, ge djup och textur, som glitter, collage, bivax, bladguld och andra roligheter. Och till sist finns det sånt jag gärna vill prova på, eller bli bättre på, akvarell, tusch, sprejfärg och schabloner, flytande akryl, akvarell och tusch, pastellfärger, oljepasteller... Listan är oändlig! Det finns anledningar till att jag vill ha en studio, en av anledningarna är att jag behöver plats för mitt material. Och som sagt - jag har ändå skurit ner på vad jag använder, jag har gjort mig av med massor av stämplar, rubon´s, collagepapper, tygband och garner, pärlor... Massor!
 
Efter en lång inledning, så kommer alltså mera konstnärsmaterial som jag gärna vill ha:
 
Jag vill gärna lära mig mer om akvarellmålning (och så vill jag använda mig mer av akvareller i min mixed media också). Akvarellfärger är dyra, men ryska märket St Petersburg ska vara bra, och priserna är väldigt bra. Ett set med 24 helkoppar kostar ca 300 kr, och för 300 kr får man inte många halvkoppar Winsor&Newton tex.
 
 
Något som syns i massor av mixed media-videos nuförtiden, är gelli plate printing, ett enkelt sätt att få snygga bakgrunder, som ser mycket mer komplicerade och avancerade ut än vad dom är. En gelli plate skulle jag hemskt gärna vilja ha att experimentera med! För 350 kr så är det inte helt oöverkomligt dyrt. Sedan är en roller rätt nödvändigt, och schabloner gör det mycket roligare.
 
Pastellpennor inbillar jag mig är lättare att arbeta med än pastellkritor, så det är vad jag som nybörjare vill ha. Dessutom vill jag helst ha allra största setet förstås, 72 stycken pennor i regnbågens alla färger. Himmelrike! Sen ska det förstås vara speciellt pastellpapper (pennorna fäster inte om papperet är för blankt), en pastellvässare, och så fixativ förstås, om man vill att pastellen ska stanna kvar på papperet.
 
Oljepasteller har jag också på önskelistan, som sagt. Finsorten, Sennelier, har också finpris, 6 kritor kostar ca 110 kr. Den här sorten låter helt tillräcklig för mig, och 60 kritor kostar 220 kr - betydligt mer överkomligt, särskilt som att jag är helt ny på oljepasteller, och dessutom förmodligen kommer att använda dom i mixed media. Även om jag gärna vill lära mig att måla oljepastellteknik också.
 
Linoleumtryck har jag sedan en tid velat ge mig på, jag gillar verkligen hur det ser ut. Ett startkit med linoplattor och linoroller vore en bra början!
 

Kommentera här: