balkongblommor, elvispar och inspirerande böcker

Det är så fruktansvärt skönt att det blivit lite svalare ute, det är till och med skönt med lite regn. Jag har svårt för väderextremer, därför gillar jag vår och höst - varken extremt varmt eller extremt kallt.
 
Igår kväll möblerade jag om i vardagsrummet, jag fattade ett beslut som gjorde det möjligt. Men - det får ni inte se förrän imorgon, idag blir det bara lite allmänt prat. Bildtexter närmast.
 
I helgen fick jag ju en balkonglåda med pelargoner av Mirja, nu har jag satt upp den på balkongräcket (jag är en sån som vill ha den på insidan - det är ju jag som ska njuta av blommorna, inte mina grannar). Än så länge är dom gröna, men knoppar är på gång, så det blir blommor snart. Det är knoppar lite här och var på mina andra pelargoner också, och bladen växer - att våga klippa ner dom till bara stumpar funkade helt klart, även fast jag var skeptisk.
 
Förresten. Här syns lite vad min balkong är sorgligt omöblerad. Och så kan jag ha råkat sprejmåla direkt på golvet... Oops!
 
Jag har fått en ny (fast gammal) elvisp. Min sjunger på sista versen, och den här var himla snygg. Gammalt är oftast snyggare än nytt, tycker jag. Vilket förklarar min svaghet för retro och vintage...
 
Jag var in på bibblan igår, och lånade en hög med böcker (och beställde några böcker också, dom är väldigt öppna för att köpa in, vilket är superbra, förstås), bland annat den här. Karins syjunta av Karin Holmberg, hennes två första böcker om broderi är jättebra, den här gjorde mig inte heller besviken. Nytänkande, inspirerande handarbete, precis sånt jag gillar! Alla tre böckerna hör hemma på min önskelista, som sagt - precis sånt jag gillar!
 
 

Kommentera här: