auktionssöndag

Loppislördagen blev till en auktionssöndag den här veckan, nästa vecka borde det vara loppis på lördag som vanligt. Jag får pengar på onsdag, och jag har spanat in några saker på jobbet. Jag kom förresten på förut, att jag inte varit på en enda loppis i sommar, utan det enda jag har köpt, har varit på Röda Korset. Tills nu, när jag var på auktion, och så på loppis efteråt. Och tro det eller ej, men tillsammans spenderade jag 350 kr. Men jag höll mig väldigt i skinnet, jag skambjöd en tjuga här och där, men kände mig väldigt ovillig att betala mycket större summor än så. Så ja, här kommer en rejäl bildbomb. Jag skulle ju kunna dela upp i flera inlägg, men det skulle bli så rumphugget då, tyckte jag.
 
Första köpet var den här gul/grå yllemattan, jag betalade 50 kr för den. Jag hade säkert fått den för en tjuga, men det var ett av dom första utropen, och nybörjare som jag är, så fattade jag inte att man kunde bjuda under ropet. Det lärde jag mig snabbt!
 
Två broscher blev mina för en tjuga.
 
 
 
Ryamattan och plastmattan betalade jag också tjugo kronor för.
 
Så fina mattor! Nu hoppas jag bara att dom klarar sig från Bosse och hans mattvätningsfasoner. Nån som har ett bra tips för att hindra han från att kissa på mattorna?
 
  
Så blev det förresten med den gulgråa mattan på plats. Perfekt storlek, perfekt färgskala! Nu ska jag bara hitta ett vardagsrumsbord också...
 
En pälsmuff och -mössa. Det var mössan jag ville åt, men muffen hörde till, så den fick bli med på köpet kan man väl säga. 60 kr betalade jag, dagens dyraste köp. Men varm om öronen blir jag i vinter!
 
Det här är väl egentligen nån slags vinda, men jag tänker använda den som piedestal, först ska jag bara betsa den i teakbets. Ett rätt oväntat köp för att vara mig, men ändå - det är inte den första allmogesaken som har smygit sig in här hemma... 20 kr betalade jag för den.
 
Sedan bjöd jag som sagt på en massa annat, och blev överbjuden av folk som var villiga att betala mer än en tjuga. Ett teak-sideboard gick för en 50-lapp tex, helt galet. Möbler överhuvudtaget, så himla billigt! Serviser också, en del gavs nästan bort. Medan andra saker satt folk och budade på som galna, saker som jag inte kunde fatta att dom ens ville betala för. Men det är väl så, smaken är delad. Och tur är väl det, annars hade jag gått hem helt tomhänt.
 
Efter auktionen var vi på loppis i Hammerdal, på Kvarnen, och där köpte jag lite plotter:
 
En blomkruka för en tia. Jag behöver bara några till (ett par av storlek större bland annat, lättare sagt än gjort att hitta såna...), så är alla blommor omplanterade. Och betydligt snyggare att se på. Som synes, så blandar jag 50-tal och 70-tal. Det får lov att funka!
 
En liten katt, en liten hund, och en liten gås. Japp, jag håller mig till smått pynt, så ryms det på hyllan. Hunden köpte jag på grund av en sak som inte syns på den här bilden, ni får se några bilder ner... Katten och hunden kostade en femma var, gåsen en tia tror jag.
 
En adventsgris som saknade ett öra. Fem kronor är en öronlös gris absolut värd!
 
Och så en flickbok från 40-talet och en tom kassabok. Inte för att jag ska börja hålla koll på utgifterna, men för att papperet är fint, och kommer att bli jättesnyggt som collageelement. En tia för boken och en femma för kassaboken.
 
På Kvarnen hittade jag också en del som jag funderade på, men som jag inte fastnade nog för att det fick följa med hem. Det kommer fler dagar! Om två veckor ska vi ju på auktion igen, om vädret är med oss då också, och inget annat kommer i vägen. För jag blev lite biten av auktionsbacillen, jag hade jättetrevligt idag!
 
Till sist en titt i lilla pynthyllan. Katten fick flytta in bredvid min Lisa Larsson-hund.
 
 
Gåsen står och surrar strunt med ugglorna. Dom ignorerar han, tyvärr. Ugglor är visst för fina för att beblanda sig med gäss...
 
Och den lilla hunden rynkar på pannan åt den lilla lilla flodhästen. Och ser ni - den är ju en liten blomkruka! Jag planterade det minsta skott jag kunde hitta, en liten doftpelargon. Gulligt värre!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: