människadjur kan det väl kallas

Jag målade lite igår kväll, det har inte blivit mycket av det på kvällstid några dagar, jag glömmer hela tiden att köpa en ny glödlampa till kökslampan. Igår kom jag på att jag kan ju ta in sänglampan, den lyser rätt bra (inte riktigt lika skarpt nu, när jag har bytt glödlampa, förut var den värsta förhörsrumslampan...), eller ja - nog bra för att se någorlunda vad jag gör. Även om jag möts av en del överraskningar i dagsljuset, mest i hur färgerna faktiskt ser ut. Jag målade klart sidan jag påbörjat i min art journal, jag målade klart isfolketboken jag påbörjat, och började på en ny, och jag målade klart den stora tavlan jag hållit på med ett tag. Skimmerglitter på natthimlen (Golden fluid acrylics "Micaceous Iron Oxide"), en flygande fisk, och en nerplockad stjärna var visst vad som krävdes för att den skulle kännas klar. Men den visar jag inte förrän beställaren har godkänt den, hon vill kanske ändra eller lägga till nåt. Böckerna visar jag er imorgon, idag blir det från min art journal:
 
Sidan började med att jag hade testat mina nya Goldenfärger på den, men av det syns inte mycket nu. Sedan tejpade jag en massa washitejp, målade färg helt planlöst i några lager, sen mer washitejp, sen tyckte jag att det såg rörigt ut, så jag dämpade ner det med lite vitt (eller "Linen" närmare bestämt, nästan vitt), sen tyckte jag att det behövdes lite rött, och sen så skissade jag motivet direkt med akrylfärg, först bara själva formen, som fylldes ut med vitt, sen färg. Jag ritade ingenting med penna alltså, utan använde akryl från ljust till mörkt för att forma ansikte och kropp. Och så klistrade jag på ett par älghorn, och beslutade att jag var klar. Jag gillar slutresultatet, ännu mer med tanke på att det såg rätt tvivelaktigt ut bra länge.
 
 
 
My latest art journal page, acrylics and washi tape and lots of layers. I´m counting this as another face for the 29 faces in 29 days challenge, which means that it´s actually looking pretty good! Tomorrow there are two more faces, but I´m only counting one of them, the other has been finished for a week or so.
 
 

Kommentera här: