om att fixa hemma med liten budget

Det behöver inte kosta skjortan att göra om hemma, under alla mina år med  lite pengar, så har jag verkligen lärt mig att koka soppa på en spik. Att handla begagnat är grunden, jag skulle inte ha haft vare sig möbler eller prylar om jag envisats med att köpa fabriksnytt, och betydligt mindre charmigt skulle det också ha varit. Knepet är att se grundformerna, och sen tänka sig hur dom ser ut med ett lager färg, med en fin tapet, eller vad det nu kan vara. Som nu, när jag håller på att fixa målarrummet till ett målarrum/garderob, jag lägger inte ut många kronor. Klädställningarna köper jag på Ikea, dom kostar 99 kr styck (jag såg svarta på Rusta för 49 kr, om man vill handla ännu mer budget), kartongerna jag beställde från samma ställe kostar 49 kr för två, så för en hundring fick jag fyra stycken rejält stora lådor. På Rusta köpte jag fyra krokar att hänga väskor på, jag tror att dom kostade 30 kr för två, alltså 60 kr för alla fyra, och en rejäl hög med sammetsgalgar. Fem galgar kostar 20 kr, och jag köpte 50 stycken, alltså 200 kr (på Åhlens kostar fem stycken 50 kr, tror jag att det var, så jag hittade verkligen ett budgetalternativ). Två byråar hade jag redan, så dom kostade mig ingenting (och när jag köpte dom, så var dom begagnade, jag tror dom kostade 100 kr respektive 40 kr). Sammanlagt får jag alltså ett dressingroom för 560 kr, det tycker jag inte är så mycket att orda om!
 
Hyllan är egentligen en tallrikshylla som jag målat vit, och den var gratis eftersom den kommer från mormors hus. Där har jag just nu parfymer, solglasögon och min Twin Peaks-tavla. Under hyllan satte jag upp krokarna från Rusta, där jag hänger mina favoritväskor. De två väskorna till vänster är från Littlephant, den bruna är från Röda Korset, den rosa pussmunnen är från H&M, den gula är Lindex/Missoni, och den svarta som skymtar är en Kero som jag köpt på Röda Korset.
 
Renhornet är också vitmålat och kommer också från mormor.
 
Och så här ser det ut på håll. Pallarna vill jag egentligen inte ha där, men har inte plats nån annanstans (jag har lite möbler som jag inte riktigt har plats för, jag skulle verkligen behöva ett förråd...), tavlorna står också och tar en massa plats (två av dom stora ska som tur är snart flytta hemifrån), jag skulle ha haft ett förråd som sagt...
 
Ännu ett vitmålat renhorn (från mormor det här också). Den vita klockan kommer från momma, den har varit en massa olika färger, den var ursprungligen orangeröd, men jag har målat den blå, knallrosa, svart, grön med vita prickar, och nu är den vit. Tanken är att den ska få en annan färg vad det lider, men jag kan inte bestämma mig. Så den får vara vit så länge... Till höger skymtar stringhyllan som jag också fick med mig från mormors hus.
 
Jag firar ju inte jul i år, men jag kunde inte motstå den här lilla glittergranen på Rusta, 60 kr kostade den (ännu ett budgetfynd, alltså). Jag köpte fina färgglada kulor också, men dom vågar jag inte sätta upp - katterna är alldels för intresserade av granen, och har redan vält den en gång. Piedestalen köpte jag på auktion i somras, 20-30 kr betalade jag, och så har jag betsat den med teakbets, så att den ska se mer retro ut och mindre allmoge.
 
Ett inlägg fyllt med tips för budgetinredning, alltså. För att sammanfatta: handla begagnat, handla på lågprisbutiker, ha en burk målarfärg hemma (det blir snyggast om man håller ungefär samma färgskala på grunden, så kan man gå loss på prylarna sen - tycker jag i alla fall), kanske en burk bets också, så kan du trolla fram supersnygg inredning utan att tömma plånboken. Å, och tänk utanför ramarna, en sak behöver inte användas som den ursprungligen är tänkt, utan till nånting helt annat, ha bara ett öppet sinne.
 
 

Kommentera här: