ibland får jag fixarryck...

Jag tog lite kort på omflyttningar och upphängningar här hemma, jag har ju roddat upp lite den sista tiden.
 
För nån vecka sedan satte jag upp den här telefonhyllan och plåtburken i nedre hallen, perfekt för att få lite ordning bland ytterkläderna. Plåtburken har jag satt krokar i, och använder som nyckelskåp.
 
Kappan (som skymtade på förra bilden) köpte jag för ett tag sen på Röda Korset, äkta 80-tal (vilket är rätt oväntat för mig). Jag känner mig som Margareta (Christina Schollin) i Varuhuset när jag har den på mig, och mina gamla glasögon. Ni som kommer ihåg TV-programmen från slutet av 80-talet, vet precis vem jag menar...
 
I nedre hörnet, så ser ni en tunna med skor. Där stod förut en liten plasthurts där jag förvarade vantar och mössor och sånt. Den hurtsen har flyttat upp, och innehåller nu ljus och sånt, och allt stickat har flyttat in till målarrummet/framtida klädkammaren.
 
Så gjorde jag för att utnyttja ytan på bästa sätt, jag satte en byrå ovanpå en annan. Mellanrummet mellan byråarna rymmer precis ett par kartonger - har man snålt med plats, så måste allt utrymme utnyttjas. I de två tyglådorna till vänster, i bokhyllan, förvarar jag stickat, halsdukar, vantar, mössor...
 
I den översta lådan på den översta byrån, har alla mina stickade sockar flyttat, tunna sockar (mera strumpur) till höger, mellanraggi i mitten, och så raggsockar till höger. Man skulle kunna tro att jag har sockar för en livstid, men jag har ändå svårt att låta bli att sticka flera par...
 
Jag köpte vit snickerifärg igår, så idag står målning på schemat. Ja, jag är fortfarande sjuk (men måste jobba imorgon, det känns inte bra att lämna retrobutiken och bokavdelningen utan tillsyn så länge, och jag hade tänkt klä om skyltdockorna i retrofönstret innan jul, jag måste helt enkelt gå och jobba, jag får helt enkelt ta det lugnt), även om jag gör en massa saker hemma. Jag är inte sjuk nog att bara ligga, och blir väldigt rastlös på dagarna. Jag gör litegrann, blir helt slut, vilar en stund, och gör lite mera. Jag var tvungen att ge mig ut på byn igår, och jag trodde ett tag att jag inte skulle orka ta mig hem. Jag är i alla fall oändligt glad för bilen, för det hade aldrig gått om jag varit tvungen att gå... Så nu vet ni det, om ni funderade.
 
Den här (nya favorit-) ringen köpte jag på Dollar Store (slut på tandkräm och babyservetter betyder Dollar-besök), en tjuga kostade den. Geometriska former, alltså - så snyggt!
 
Förresten, apropå att vara hemma: jag är inne på min fjärde dag utan sötsaker. Jag tänkte passa på att sluta, när jag ändå går hemma och inte har något sånt i närheten. Jag vaknar med huvudvärk, men annars går det oväntat bra. Jag äter däremot en massa apelsiner, men det tycker jag är ett betydligt bättre alternativ. Jag fick ett secret santa-paket igår, som bla innehöll en Toblerone. Den kommer jag att ge bort till första bästa, jag törs inte ha den hemma längre än nödvändigt.
 

Kommentera här: