tema DIY/upcycling - bra kvinna reder sig själv

Jag har alltid varit intresserad av att göra saker själv i stället för att köpa färdigt, likaså lagar jag gärna i stället för att slänga, och gör om i stället för att köpa nytt. Min egna nutida version av Lilla huset på prärien, typ. Bristen på Lilla huset på prärien (och Cosby) i dagens barns uppväxt tror jag har en del att göra i många barns brist på respekt. Då, på 80-talet, fick vi lära oss respekt och moral och sensmoral och konsekvenser, på bästa sändningstid. Pokemon och allt vad dom nu tittar på har inte så mycket att komma med i den aspekten. Eller i nån aspekt... Ok, lite ämnesurspårning där, jag skulle ju tipsa om gör-det-själv, och laga och fixa och sånt. Bra kvinna reder sig själv, helt enkelt.
 
Jag tvättar mitt hår en gång i veckan (japp, det går att vänja håret, jag lovar! och det känns fortfarande fräscht på den sjunde dagen!), tycker jag att det behöver fräschas upp däremellan, så använder jag torrschampo. Efter att ha börjat använda kokosolja i håret, så har jag velat byta mitt butiksköpta torrschampo mot ett naturligare. Det här verkar hur enkelt som helst att göra, så det tänker jag prova framöver.
 
Målet när man lagar någonting, brukar att göra lagningen så osynlig som möjligt. Här har man i stället gjort lagningen till en detalj på plagget, och det blev hur fint som helst. Jag har en stickad kofta med några hål, jag tror att jag ska testa en sån här variant på den.
 
Fair isle-tröjor är en av mina favoriter, och den här broderade varianten är nästan lika fin. Eller snarare lika fin, på sitt sätt. Jag är apless på alla mina klänningar, det här är en variant på att pigga upp en eller ett par av dom. Jag ska kika redan imorgon (för nu är det kväll, och jag orkar inte resa mig från dagorn), förhoppningsvis är det någon som har en fungerande halsringning.
 
Det här är något jag tänkt testa länge, men jag har glömt bort det så fort jag skrollat bort bilden. Jag har ett gäng virkade dukar liggande, och som sagt, en garderob full med klänningar jag är less på. Ska kolla efter en till klänning att sy om imorgon, ser det ut som...
 
Jag är nästan lika less på mina smycken som på mina kläder, jag har inget som jag är på humör för. Dom flesta av mina smycken har jag haft i en massa år (en del sedan jag var 10-12 år), vilket är både en bra och en dålig sak. Att jag har kvar dom, beror på att dom lyckats förbli favoriter genom alla år och alla stilar och alla smakförändringar, men samtidigt så känns dom väldigt använda. Jag har hittat en del smycken på jobbet, men ja - nya smycken, ja tack! Nya smycken man kan göra själv är ännu roligare, som det här halsbandet. Jag gillar det mycket, men skulle vilja se hur de fäst ihop längderna därbak också. Fast det får man visst filura ut på egen hand.
 
Jag har ett gäng pärlor som legat i flera år, jag har tygband (om jag inte rensat ut dom), jag har björntråd. Jag kanske skulle pyssla ihop en halsband idag? Jag gillar det här, blandade former, färger och material, och just det att man kan använda upp sånt som blivit liggande, och inte behöver köpa en massa nytt. Det är så det ska gå till när man pysslar, tycker jag. När det är dyrare att göra själv än att köpa, på grund av allt material man måste köpa, så försvinner halva nöjet med DIY, tycker jag alltså.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: