målarmåndag - mixed media monday, färgglada damer

Jag har fått pengar från f-kassan idag, vilket betyder att jag har storhandlat. Storhandla betyder för mig att köpa en massa kattmat/kattsand/annat kattgrejs och toapapper/hårgrejs/städsaker/och sånt, längst ner i ett hörn av vagnen kan man hitta lite ätbart, vanligtvis mjölk, te, smör och bröd, idag lyxade jag med yoghurt, müsli och ost också. Nej, jag prioriterar inte mat, det känns bara dumt att köpa en massa råvaror när jag aldrig lagar mat. Idag har jag köpt hårfärg också, det är på tiden, utväxten är rätt rejäl. Nu sitter jag och funderar på om jag ska orka färga idag, eller om det får vänta. Håret ser rätt bra ut nu, frisyrmässigt, så det lutar åt att jag helt enkelt låter det vara så, så slipper jag göra något åt det imorgon. Japp, så mycket tid och energi lägger jag ner på min frisyr...
 
Men i brist på nyfärgat hår, så har jag något annat färgglatt att erbjuda: en sent påkommen målarmåndag. Jag började måla dom här ATC-korten för sådär 1½ vecka sedan, nu har jag beslutat att dom är klara:
 
 
Jag limmade först på collage till bakgrunden, och målade sedan på lite akrylfärg. Inte mycket, jag ville se papprenas mönster också. Sedan målade jag ansiktets/halsens form med vit färg, och började sedan lägga färger. Ögonen, näsan, hakan och kinderna markerade jag lite grovt med en vit färg, när jag börjat få lite form på ansiktet, så skissade jag upp ögonens, näsans och munnens form med svart akrylfärg, och sen målade jag några fler lager akryl. Till sist målade jag håret, snyggade till det med mera skuggningar, kantade kortet med svart stämpeldyna, och klistrade på en rad ur en bok. Ungefär så gick det till, och så går det ofta till när jag målar. När jag målar mixed media i många lager, så skissar jag sällan med blyerts, utan jag använder färg och pensel direkt. Blir det skevt och knepigt, då är det lätt att fixa. Fast jag tycker att just sånt kan vara väldigt charmigt, jag är sällan petnoga med sånt. Man ska inte ta konst på så stort allvar, tycker jag!
 
 
 
 

Kommentera här: