lampor och koftor

Jag tar inte bilder nere i hallen speciellt ofta, även fast den faktiskt inte alls ser illa ut. Men den är liten och trång, väldigt svårt att ta kort därnere. Idag gjorde jag det dock, jag har bytt taklampa där, och jag köpte en hög med koftor senast på Röda Korset, varav en hänger där. Och så passade jag på att ta kort på ett par skor jag ska sälja, men det var inte speciellt krångligt. ^_^
 
Lampan köpte jag för ett bra tag sen, men jag har inte vetat om jag ska hänga upp den, eller lägga undan den ett tag, så den har stått på vardagsrumsgolvet. I hallen har jag haft en näverlampa som min farfar har gjort, jag tycker mycket om den dels för att den är himla fin, men också mycket för att det är farfar som har gjort den. Förstås. Den bästa sortens arvegods! Men nu kände jag att det var dags för en förändring, näverlampan har hängt uppe i många år, och lagom till måndagens fotografering hängde jag upp min nya lampa. Passar jättebra i hallen, tycker jag!
 
På Röda Korset är det "tag 3, betala för 1" på klädavdelningen nu. Jag hittade en del fint, som var alldeles för smått, men jag hittade fint som passade också. Tre koftor! Koftor kan jag inte få nog av, och jag har tyckt att mina har känts tråkiga ett tag. En röd utan knäppning, en ljusrosa angorablandning, och den här svarta med blombuketter. Egentligen gillar jag inte såhär långa koftor, till mina former så passar korta koftor (gärna ovanför rumpan) bäst, annars blir det gärna en känsla av Barbamama. Men jag älskar broderierna på den här koftan, den är olik allt annat jag äger, och är perfekt för att pigga upp en annars svart outfit. Rejält tjock och varm är den också, funkar jättebra som ytterplagg (även om det igår faktiskt var för varmt för den), även om jag inte kommer att knäppa den hela vägen ner. För då blir det som sagt väldigt mycket Barbamama... Å, vad jag betalade för mina koftor? 60 kr, för alla tre. Perfekt!
 
Jo, angorablandningen. Djur och djurrätt och djurhållning är viktigt för mig, då kan väl inte angora (eller merinoull) vara något för mig? Jo, faktiskt. När jag handlar second hand. Jag skulle aldrig köpa det nytt i butik, där pengarna går direkt till angoraproducenterna, men jag har inga problem med det i andrahand, inte heller med päls. Jag stöder inte industrin och djurplågeriet, men djuret har inte dött helt i onödan, som det blir om man kastar bort plaggen. Däremot, om jag köper i någon av välgörenhetsbutikerna (som Röda Korset, Myrorna, Stadsmissionen, Emmaus, Erikshjälpen osv) så stöder jag bra saker med mitt köp. Så tänker jag, alltså.
 
 
 
I´ve put up a new-ish (but old) lamp in my hall, and I´ve thrifted new cardigans, this black one with flowers is one of them.
 
 
 

Kommentarer:

1 Lotta:

Jag tänker precis så som du resonerar där nedan ang, päls, skinn, och fjädrar etc.

Svar: jag tycker att det är en logisk tanke, av respekt för det liv dom en gång var
Miss Kitten Heart

Kommentera här: