jag önskar rejäla, hållbara skor

Jag har köpt så mycket slit och släng-skor under åren, helt enkelt för att jag inte haft råd att köpa annat än det billigaste. Och tyvärr får man nästan alltid vad man betalar för. Ja, utom om man handlar begagnat, dom bästa skor jag har köpt, har jag köpt second hand, då kan man få bra kvalitet till ett fantastiskt pris. Som mitt senaste fynd. Jag kikar in på Röda Korset ofta, och hoppas att den som lämnade in dom skorna, ska lämna in flera par, lika perfekta. Men sån tur tvivlar jag på att jag kommer att ha... Men jag drömmer om, och önskar mig, bra skor i allmänhet. Skor som håller i år efter år, skor som gärna är svensktillverkade, skor som blir kära vänner som inte går sönder när dom är som mest ingådda och sköna. Som dom här:
 
Swedish Hasbeens - precis allting dom gör är supersnyggt, det här är några av favoriterna. Deras skor kommer i olika klackhöjder, från lågt till superhöga. Hur snygga dom högsta än är, så tvivlar jag på att jag skulle använda dom speciellt ofta. Alltså har jag kikat mest på dom lägre höjderna.
 
Gudrun Sjödén har alltid snygga skor. Fina färger, bekväma, roliga. Är man lagd åt det klassiska hållet så kanske hon inte är en favorit, inte heller om man är sportig. Men jag som gillar färg, jag gillar Gudrun Sjödén. Kängorna på sista bilden vill jag förstås allra helst ha i rosa, vad annars?
 
 
Jag bor i Norrlands inland, vintrarna är långa, kalla och snöiga. Jag har alltid levt på väldigt lite pengar, oftast under existensminimum. Alltså har jag frysit om fötterna många många gånger, för riktiga, rejäla vinterskor, varma, sköna och hållbara, kostar pengar (dom här från Kavat kostar 2100:-). Så min dröm och önskan, är ett par vinterskor, som kan hålla mina fötter varma i år efter år efter år. Snygga ska dom också vara, eftersom dom ska sitta på fötterna många månader varje år.
 
Klassiska Docksta-tofflor, supersköna, och varmare än vad man tror - jag använde dom med tjocksockar en vinter i Nynäshamn, funkade bra så länge det inte var snö.
 
Å. Jag är sådär krånglig att jag har storlek 38,5, 38:or är ofta lite små, 39:or är ofta lite stora. Är skor stora i storlekarna, så brukar jag köpa 38, är dom små i storlekarna köper jag 39. Nån enstaka gång (särskilt med gympaskor) har jag varit tvungen att gå upp till 40, men det är väldigt sällsynt.
 
Förresten, titta på den här skosamlingen. Grön av avund är bara förnamnet!
 
 
I´d love to have any of these shoes, they are a bit on the expensive side, but lasts for years.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: