funderar och nojar över bröllop och klänningar...

Jag har fått den stora äran att bli tillfrågad att bli maid of honour (vad är det svenska uttrycket?) när syster Maria ska gifta sig i sommar, och genast börjar tankarna snurra. Klänning! Vad ska jag (vi, resten av systrarna blir tärnor hade hon tänkt) ha för klänning? Och min fasta föresats att aldrig mer banta känns som blaha, jag måste gå ner en massa kilon, minst 20-30, för att se ut som folk och kunna få på mig en fin klänning. Det är min känsla, det är inte vad jag kommer att göra, jag tänker inte börja svälta mig, särskilt som det garanterat leder till att jag blir ännu större i slutändan. Även om jag hemskt gärna vill vara lite mindre i alla fall, så att jag kan ha en storlek L, eller 44 eller så, det finns så mycket mer att välja på då. Jag skulle vara tärna på syster Jessicas bröllop (tillsammans med övriga systrar), men jag tackade nej, för jag kände mig för tjock och ful och fel, jag vill inte känna mig så nu. Men som sagt, jag tänker inte banta, aldrig mer, men jag ska fortsätta som jag har levt den sista tiden - jag har rört mig lite mer, jag har inte slentrianköpt sötsaker när jag varit på affären, utan jag föresöker känna efter ordentligt vad jag faktiskt är sugen på (ibland har det visat sig att jag inte är sugen på nånting alls, på senaste tiden har jag haft begär efter torkad frukt), jag försöker undvika småätande (som är mitt största problem). Bra vettiga saker som är bra för min hälsa, som inte har med bantning att göra.
 
Men ja. Maria har mest tankarna på sin egen klänning, vilket är väldigt förståeligt, hon har väl inte skänkt våra klänningar en tanke än, det är ju ett tag kvar. Fast inte så länge, drygt fyra månader. Det är inte ett dugg länge! Ghaaa! Så ja, jag funderar på tärnklänning på egen hand, fast jag inte har minsta aning om vad hon tänkt när det kommer till färg, modell, eller nåt, och fast jag inte har minsta aning om vad som kommer att finnas i affärerna i min storlek när det börjar närma sig. Egentligen skulle jag ha varit smart, och hittat en på etsy, som dom syr upp efter mina mått, men den lilla rösten som viskar "men tänk om ett mirakel sker och du går ner i vikt?" gör att jag inte vill fundera på den saken på ännu ett par-tre månader. Trettio år av bantarspöken är lättare sagt än gjort att begrava...
 
Så jag tänker, det här är väldigt fina kläder, nåt sånt vore fint. Eller så blir det något helt annat. Klicka på bilderna, så kommer ni till källorna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något åt det hållet tänker jag mig, en halvlång vippig kjol, fin färg, fint mönster, gärna lite urringat. Får se vad vi får för direktiv, och vad jag sedan kan hitta i butikerna. Dels har Östersund inte så många butiker att välja på, dels är det jättesvårt att hitta i plusstorlekar, så det finns en del begränsningar tyvärr. Men jag håller tummarna, och fortsätter att drömma om att min fantasiklänning finns där ute!
 
 
 
My sister is getting married this summer, and I´m the maid of honour. She´s busy thinking about her wedding dress, and haven´t even started thinking about bridesmaides dresses, but I hope something along these lines will fit into her plans. And that I can find something like this in my size.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Tuva:

Men vi har ju Zizzi här gå dit å kolla! Imorgon tror ja å att hm hade rea så gå imorn!

Svar: det får vänta lite, dels för att jag vill ha en somrigare klänning, dels för att maria inte har börjat fundera på hur vi ska vara klädda än. men tack för tipset! :)
Miss Kitten Heart

2 Skatan:

Hej! Brukar inte kommentera men har kikat in här ett bra tag nu. Gillar verkligen din blogg och dina fina alster!
Här kommer lite klänningstips, om du kan tänka dig att köpa på nätet vill säga... Jag kan varmt rekommendera www.collectif.co.uk! de har jättemånga olika fina klänningar att välja på, om man gillar retro/rockabilly/50's-40's grejen... Deras storlekar går oftast från yttepytte till plusplus och deras mätguide stämmer förvånansvärt bra! Dessutom är de trevliga och man kan maila och fråga om passform och storlek om man är osäker. Helt ok priser också. Lycka till! <3

Svar: Tack så mycket! :-)
Miss Kitten Heart

3 Piglet:

Har man "maid of honour" i Sverige? Det känns väl som att det vanligaste är att bara ha en tärna, eller kanske två? Alternativt tärna och brudnäbb?
Det var många fina klänningar du hade i din lista - min favvo är den röda, prickiga - men vad som passar beror ju så mycket på vad för typ av klänning din syster skall ha?! Om hon har en riktigt klassisk, tjusig klänning så tycker jag nog att de där klänningarna som är draperade över en axel är de som passar bäst ...

Svar: jag vet inte vad som är skillnaden på maid of honour och vanlig tärna, mer än att jag chefar över möhippan :) hon kommer förmodligen att ha en klassisk, tjusig klänning, så ja, det måste anpassas till det. och till storlekar och färger och sånt... det blir värsta projektet att hitta en klänning :)
Miss Kitten Heart

4 Maria Walkeby Roos:

Jag tycker inte det spelar någon roll om man "brukar ha" en maid of honour i sverige. Det är mitt bröllop och då blir de som jag vill ;)

5 Piglet:

Jag tycker absolut att du skall ha en maid of honour om du vill det, Maria ... men jag tror ändå inte att det finns något ord för det på svenska, det var mest det jag menade. När det gäller ens bröllop så är det viktigaste att man gör som man vill, och inte som alla andra tycker, det är min åsikt :)

Malin ... eller så hittar du en klänning i första butiken du tittar i :) Det gjorde jag med min brudklänning och min syster med sin tärnklänning också :) jag trodde att det skulle vara jättesvårt att hitta en klänning och sedan köpte jag den första jag provade :D

Svar: med lite tur är det så, anna :)
Miss Kitten Heart

6 Maria Walkeby Roos:

Hedertärna kanske? :) det är väl typiskt amerikanskt men jag vill ha så ändå :)

Kommentera här: