smått och gott!

En av dom bästa sakerna med internet, tycker jag, är möjligheten att dela med sig till varandra. Folk är otroligt generösa, bland annat är en stor del av mina målargrejor sånt jag antingen fått eller bytt till mig. Snälla och trevliga Piglet skickade ett gäng aloevera-sticklingar härom dagen, än så står dom i vatten, men bara jag har köpt blomjord så ska dom planteras, och förhoppningsvis växa till stora och ståtliga aloevera-plantor. Eftersom jag drömmer om en mindre suckulentodling, så är det mycket välkommet, och jag blev mycket glad! Tack, Anna!
 
Dom är väldigt små och väldigt söta just nu! Fick med ett par tepåsar också, eftersom Pukka är en nyfunnen favorit, så ska det bli väldigt spännande att prova!
 
Å förresten, en annan bra sak med internet, är dom trevliga människor jag träffat på. Tänk, för tjugo år sedan, så hade jag aldrig haft en aning om att ni fanns därute, världen var så otroligt liten, och den enda skymten av nånting annat var via TV och film. Hurra för internet, och hurra för bloggar!
 
 
 
I got these aloe vera cuttings from the very kind and sweet and generous Piglet, can´t wait to put them in soil, and hopefully see them grow big!
 

Kommentarer:

1 Piglet:

Vilken tur att de kom fram safe and sound :) Hoppas att de får komma i jorden snart :) Vad jag märkt så behöver de inte stå och få en massa rötter innan man planterar dem, som vissa växter gör, och det är ju praktiskt :) En suckulentodling verkar trevligt. Jag hoppas att min senaste paradisträdsplanta skall överleva. De älskar att bo hos min mor, men hittills har jag inte haft större lycka med dem. En hade jag hyffsat länge men sedan bara stendog den på ett par dagar :S

Internet rockar faktiskt massor!

Svar: dom ska egentligen inte stå i vatten, tydligen blir det ett annat slags rötter då, och dom får ändå börja om när dom hamnar i jord. men att stoppa dom i vatten är ett bra sätt att få dom att klara sig tills dom hamnar i en kruka! :) jag har haft mitt paradisträd i sådär 8 år, om inte mer, den började som en stickling bara, nu är den hyfsat stor. jag glömmer ofta att vattna blommorna, tydligen är det så man ska göra med dom. tänker passa på och ta skott av den när jag köpt jord, så är jag en bit på väg med min suckulentodling! :)
Miss Kitten Heart

2 Piglet:

Risken finns kanske att de blir för hungriga på vatten om de får stå i vatten och sedan blir de deppade när de inte får något?! ;)

Min mor har ett gigantiskt paradisträd som hon har haft i många många år ... Det är jag lite avundsjuk på, kan man säga :)

Svar: kanske det. :) skotten ser tyvärr lite tufsiga ut nu, katterna har kommit åt dom ett par gånger, fast jag försökt att gömma dom :( men växter brukar vara rätt otroliga, jag tror att dom kommer att ta sig hur bra som helst bara dom kommer i jord
Miss Kitten Heart

Kommentera här: