målarmåndag - mixed media monday, tygcollage

Jag tänkte visa min färdiga art journal, väldigt inspirerad av Teesha Moore måste man väl säga, eftersom både insidan och utsidan är gjorda med hennes tekniker. Jag tänkte också visa den lite närmare framöver, när jag filmar min art journal, så tänkte jag visa upp den här lite också. Jag blir himla nöjd med den, så då måste man få skryta. ^_^ Jag funderar också på att göra lite mera saker med den här tekniken, antingen en väska, eller en mindre art journal, eller båda. Tyg har jag ju så att det räcker och blir över. Funderar dessutom på att måla på tyg, så jag kan göra lapprutor med min konst också.
 
Den ser ju lite spännande där den sticker ut i bokhyllan...
 
Framsidan. Framkanten blev inte helt jämn, men det är ok, jag utnyttjade formen till att sätta fast en knäppflärp där istället. Flera av tygerna kommer från Japan, det känns bra att kunna föreviga dom så här! Jag har mer av tygerna med Rödluvan och Hans och Greta, jag skulle ju ha gjort nåt mer med dom. Flera tygomslag, kanske?
 
Baksidan har också en del japanska tyger, blommorna på vit botten var ursprungligen en tunika. Lappteknik av alla slag är ju helt fantastiskt för att bevara tyger och minnen! Fast det är klart, det är ju ingen nyhet, i USA har dom gjort minneslapptäcken i alla tider.
 
Framsidans insida, jag tycker att baksidan är lika fin som framsidan, med alla sina stygn.
 
Och baksidans insida, med knäppflärpen.
 
Det syns lite på bilderna hur fin den är, men man missar helt känslan av hur den är att röra vid, hur den känns att bläddra. Jo, måste visa den på film, det är det näst bästa, när ni nu inte kan komma hit och känna på den själva. Och jo, jag måste ta fram symaskinen och börja på en hög med nya lappar... Vill göra mera!
 
ETA: Jag hittade idag (tisdag) mjukisar i samma stil på Pinterest, helt helt helt fantastiska! Undrar om jag inte måste försöka mig på nåt sånt också?
 
Jag tänkte visa ett par bilder på ofärdiga målningar också, ett par tjuvkikar bara:
 
Min gamla goda vän Malin har sedan länge beställt en stor tavla i svart/vitt/grått, men det har tagit lång tid innan jag kom på minsta idé - jag gör inte svart/vitt speciellt ofta, jag tycker om färg, mycket färg. Men när jag lästa The Night Circus, så kom det en massa idéer - den boken är som gjord att måla till! Den var tyvärr inte så bra som jag hoppats, men scenografin - oj oj oj!
 
Ett uppslag i min art journal. Jag började med att limma ett lager servett (från Indiska), sedan akrylfärg i orange, olika nyanser av blått, och så lite vitt. Nu senast har jag limmat på kartonghus, så får jag se hur jag fortsätter sen. Jag gillar verkligen färgkombinationen här!
 
 
 
First, pictures of my finished fabric journal, both the cover and the signature are made with Teesha Moore´s techniques (though I didn´t make the signature, it was a Secret Santa present a few years ago).
 
Then a couple of sneak peeks, the first is a painting, the second is from my art journal.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Annika:

Ojojoj! Helt fantastiskt fint!!! Alldeles underbart fint... jag skulle kunna rada upp fler superlativ :)
Roligt också: dJag hade tänkt att förvandla den till en klänning men har ännu inte hittat rätt tyg att använda mig av, så den får ligga till sig ännu ett tag.
(jag är ett av dina nya fans, bara så du vet :) )

Svar: tack så väldigt mycket! jo, jag blev själv rätt förälskad, att sätta ihop lapparna blev som att vifta ett trollspö över dom, dom är inte alls lika fina för sig själva. jag blev så förälskad i resultatet, att jag har tillbringat nyårshelgen med att sy mera lappar, många mera lappar... det är ganska beroendeframkallande... jag har flera tyger som tigger om att förvandlas till lappkuddar också, tror några ska bli väska, några ska bli bokomslag...
Miss Kitten Heart

2 Anonym:

Halva kommentaren kom visst bort: Roligt är att jag har samma tunika med de broderade blommorna som ligger och väntar på förvandling. :)

Svar: fina saker ska få leva vidare, tycker jag, och tunikan var en fin sak :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: