en kik i bokhyllan

Jag har städat och sorterat en del i julhelgen (inte städat som att dammsuga, mer att flytta om och rensa bort), jag tror att det ligger ett stort behov av nystart bakom det. Ett behov av att sortera prioriteringarna. Och så ligger funderingen flytta/inte flytta och jäser också. Jag vet vad jag har här, om jag stannar. Jag har lite familj, jag har några vänner, jag har en lägenhet, jag har nån slags trygghet. Jag har också många människor som inte står ut med mig, jag har ingen möjlighet att träffa någon, jag får inte tag på nåt jobb, jag har inte speciellt stora möjligheter att nå ut med min konst. Jag vet inte alls hur det blir om jag flyttar, det kan bli mycket bättre, jag kan hitta nån, jag kan gå tag på jobb, jag kan ha möjligheter att sprida min konst. Men risken finns också att det blir pannkaka av alltihop, och att jag blir sittande utan jobb, utan vänner, utan familj, utan att träffa nån där heller. Jag tror att det är alla såna funderingar som ligger bakom mitt behov att omorganisera här hemma, om jag löser utrymmesproblemet här, så är inte det en till sak som talar mot att bo kvar. Eller så är det helt enkelt så att det snart är ett nytt år, och att jag bara håller på att städa ut det gamla. Äsch, jag vet inte. Mycket funderande bara för att visa mina omflyttningar i bokhyllan...
 
Jag flyttar om och ändrar lite då och då, dels för att jag inte kan låta bli att köpa mer böcker (jag har några på väg från adlibris nu! och jag var på gång att göra en ny beställning, men kom på att jag mycket hellre vill köpa akrylfärger), dels för att jag är väldigt ombytlig. Hade jag bara behövt ha utrymme för böcker, så hade det inte varit något större problem, men nu måste jag ju få plats med annat också. I somras såg det ut lite såhär, vaserna och ljusstakarna städade jag bort i höstas nångång, porslinet flyttade jag på nu.
 
Lådorna stod på golvet förut, jag flyttade in dom i bokhyllan för att dom skulle bli lättillgängligare, och för att slippa mer saker än nödvändigt på golvet. Ena plastlådan innehåller mina akrylfärger, den andra innehåller gesso, medier, lim... Asken ovanpå är en sockerask från Willy´s (har sparat en gul också), den innehåller mer akrylfärger, fast på burk. Den rödprickiga lådan är mitt collagepappersförråd (jag har väldigt lite sånt, för att hålla på med mixed media, kollar jag studiovisningar på youtube så har folk mängder tydligen), ovanpå den en plåtburk med mera akrylfärger. Den höga smala burken innehåller tuschpennor, och den platta burken under rymmer mina Twinkling H2O´s.
 Hyllan under rymmer mina konstböcker och -tidningar (jag har alldeles för lite!), och Tintinburken (som jag köpte på 90-talet nån gång, den är en av mina ägodelar som varit med längst) innehåller mina Prismacolor-pennor.
 
Minibyrån är en Moppe från Ikea, som jag har målat och tapetserat lådframsidorna på. På samma hylla har jag min samling anteckningsböcker (dom flesta är från Dollar, det brukar finnas mycket fint där) och art journals. Den rosa lilla är en Japanese Moleskine, som har skickats runt i en cirkel-swap, den är fylld med konst av sådär 10 olika kvinnor från AFA, den gula bredvid är en Moleskine sketchbook, och det är den jag jobbar på att fylla nu, det är inte många uppslag kvar!
 På hyllan under min samling Barbieböcker, och Ungdomens Bästa Böcker (tror att jag saknar en blå), och mina julböcker.
 
Dom blå lådorna är från mitt förra jobb, dom har innehållit slipskivor, jag tog med dom hem i stället för att dom skulle slängas, jag tycker dom är hur snygga som helst. En innehåller värmedoftljus, en innehåller min samling Cram Cream, och den tredje vet jag inte riktig, tror det är en skräplåda bara. Pennkrukan borde vara alldeles för allmoge för min smak, men jag gillar den. Bredvid står mina tarotkortlekar staplade, jag är på jakt efter en låda åt dom, så att dom slipper stå där och vingla. Kusmite-påsen längst bak innehåller min tejpsamling, både washitejp och dekotejp. Den blommiga sminkväskan fungerar numer som min kameraväska, asken till höger innehåller stämpeldynor och en datumstämpel, och så står min lilla samling fat positive-böcker där också.
 På hyllan under har jag några blomböcker (mest pelargoner), modeböcker (mest vintage) och min samling Mollie Makes. Förresten, vill ni se mer av vad jag har i bokhyllan, så har jag skrivit ett sånt inlägg. Och vill ni se mera bokhyllor överhuvudtaget, så finns den här underbara bloggen.
 
Alla mina pocketböcker har jag trängt ihop på den lilla hyllan i sovrummet, där har jag också min samling Margit Sandemo-böcker. Pocketböcker är för mig ofta slit och släng (fast inte släng, läs och ge bort stämmer bättre), det är inte ofta jag behåller en pocket sedan jag läst den, då måste den vara riktigt utomordentligt bra. Som Den hemliga historien av Donna Tartt, och Mumien av Anne Rice.
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag mer kan sortera... Jag har städat ut garderob, köksskåp, målargrejor, bokhyllor, garnförråd, igår sorterade jag om mina DVD-filmer... Det kliar i fingrarna efter att rensa ut och organisera, men jag har inte speciellt mycket saker (utom böcker), jag har en lite lägenhet, och faktiskt - en del saker behövs, och jag har sedan länge valt att bara omge mig med mina favoritsaker. Jag skulle hemskt gärna ha målat klart i trappen, men har dels ingen färg, men mest av allt så tar jag mig inte upp dit, det är rätt många meter upp till taket...  Jag ska ge mig ut till tvättstugan nu, och så ska jag ta och diska, det är synd att såna saker inte ger samma tillfredsställelse som en rejäl utsortering...
 
 
 
I´ve re-arranged my book cases to make room for art supplies, they used to be on my floor, and things on the floor look so messy. I ended up moving things around quite a bit...
 
 
 

Kommentarer:

1 iHanna:

haha, ja, bra att någon har fint hemma. och fint är det ju, gillar hyllordningen!

Svar: det är fint i bokhyllan iaf, och det är huvudsaken :) tack tack :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: