sköna söndag - scrumptious sunday, våga vägra våren

Det är söndag, det är vår, och det är jättefint väder ute. Jag har utsikt över Strömsunds populäraste promenadstråk, och det är många som är ute och njuter av solen. Det är definitivt ett alternativ för dagen, eller att åka ut och grilla (det är inte lika vanligt söderöver, har jag märkt, det är synd - ni missar en av njutningarna i livet!), jag är däremot inte så mycket för att vara utomhus. Det är lite av en motsägelse, jag kan klaga på dåligt väder, och sedan när det är fint, då sitter jag inomhus i stället. Kanske kan jag ta mig ut på balkongen en stund sen idag...
 
Så mitt söndagstips är sålunda: våga vägra det fina vädret! Våga sitta inne utan dåligt samvete! Solen ser man lika bra från insidan av fönstren, och vill man känna av vårvärmen, så är det väldigt trevligt att öppna balkongdörren på vid gavel. Katterna uppskattar det också!
 
Jag själv, jag målar, sätter ihop en ny spotifylista, jag hade tänkt virka framför en film eller två (jag har ett evighetsprojekt som det börjar vara dags att virka klart), klickar runt på internet, måhända kommer jag mig för och drar dammsugaren ett varv, och ikväll har jag tur och blir bjuden på middag. Klockan 11.05 tänker jag se en repris på tvåan, "Bloggistan", första avsnittet i en finsk serie om bloggare, jag trodde att den var igår, så jag har väntat ett tag nu...
 
Jag tror det blir den här filmen idag. Igen. Historien kanske inte är världens bästa, men scenografi, kostym, musik är fantastiska. Och så är det Tim Burton och Alice i Underlandet, förstås.
 
 ETA. Första avsnittet av "Bloggistan" handlade om Fiona Timantti, och när jag går in och kikar på hennes blogg, så är den lika trevlig som programmet antydde. Jag kommer definitivt att titta på alla andra avsnitt också, äntligen ett TV-program i min smak!
 
It´s Sunday, it´s spring, and the weather is gorgeous. But I dare you to stay inside anyway, I know I will! I´m blogging and surfing the net, I´m creating a new playlist, I´m painting, I´ll probably watch DVDs and crochet... The sun shines as bright when you look at it from inside, and if you open windows or balcony doors, you get to experience some of the warmer weather as well. There will be more beautiful days, I promise!
 

Kommentera här: